Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Állami finanszírozási forma...

Állami finanszírozási forma visszafizetésének pontos lépései, hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Sajnos abba szeretném hagyni az egyetemet. Jelenleg a 2. félévem 3. hetében járok. Több kérdésem is lenne a visszafizetéssel kapcsolatban.

(1) Ha most kiiratkozok, akkor kevesebb pénzt kell visszafizetnem, mintha a félév végén (nyáron) iratkoznák ki? Vagy a megkezdett félévek száma számít? Tehát az eltöltött napok száma nem.

(2) Pontosan hogyan fog zajlani ez a visszafizetés? Tudok olyanról, hogy van lehetőségem ledolgozást kérni. Kitől és hogyan tudom ezt kérni?

(3) Minden esetben van lehetőség ilyen ledolgozást kérni? Mondhatják azt, hogy nem adnak ilyen lehetőséget?

(4) Mi történik akkor, ha megkapom a ledolgozási lehetőséget, de nem tudom teljesíteni a megadott határidőn belül? (nem találok munkát stb)

Köszönöm a segítséget, ha valakivel már történt ilyen, esetleg tapasztalatokat tud írni.

2021. febr. 22. 12:30
 1/4 anonim ***** válasza:

nézd meg a tanulmányi szabályzatot lehet, hogy kell már késedelmi díjat fizetni, de még talán tudsz passzív félévet kérni. ha ez megvan akkor még nem szükséges kiiratkoznod. lehet, hogy mégis meggondolod magad.

De ha csak 1 félévet vettél igénybe akkor azt nem kell visszafizetni. Illetve ha osztatlanra jársz, akkor passziválás nélkül kiiratkozhatsz, mert akkor 2 félév után sem kell fizetni

2021. febr. 22. 12:37
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem osztatlanon vagyok, sima alapképzés.

Sajnos nem tudok már passziváltatni. Sajnos marad a visszatérítés.

Viszont ha mindegy, hogy mikor hagyom abba ezt a félévet, akkor már megvárom a végét az ösztöndíj egy része miatt. Remélem azt nem kell visszafizetni.

Illetve akkor még az lenne a kérdésem, hogy milyen úton tudom azt kérvényezni, hogy le tudjam dolgozni a 300 napot (2 félév) és ne keljen visszafizetnem a 2 félév árát? Be kell menjek egy kormányablakba és akkor ott tudom kérni vagy más módja van?

2021. febr. 22. 14:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem kell kérvényezni, ma már a ledolgozás a fő szabály. Illetve ha 1 éven belül mégis felvesznek máshová akkor sem kell visszafizetni csak akkor a te esetedben 2 félévet már elhasználtál.

[link]

[link]

2021. febr. 22. 15:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm! Még egy olyan kérdésem lenne akkor, hogy ha a félév végén hagyom ott az egyetemet, akkor csak a 2 félévet kell ledolgozom (300 nap) és nem kell visszafizetnem a tanulmányi ösztöndíjat amit kapni fogok ebben a félévben?
2021. febr. 27. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!