Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 3,8-as súlyozott átlag egyetem...

3,8-as súlyozott átlag egyetemen jónak számít?

Figyelt kérdés
2021. jan. 20. 11:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
46%

#9 még mindig nem értitek.

Könnyű egy szak -> könnyűek a vizsgák -> hamar levizsgázol ->könnyen elvégzed, ahogy sokan mások is, tehát sok végzett lesz, ergo kevesen találnak munkát szakmán belül, tehát büfészakról beszélünk. Ennyire egyszerű, nem kell filozófus módjára túlspilázni.

2021. jan. 20. 12:49
 12/14 anonim ***** válasza:
66%

Tévedés. A gazdasági szakok kifejezetten könnyűek, rengetegen végeznek rajtuk, mégis könnyű velük szakmán belül elhelyezkedni és relatíve jól is fizetnek.

2021. jan. 20. 12:56
 13/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok otthon a gazdaságtudományokban, de elég evidens, hogy a piaci igénynek és ezáltal a bérnek semmi köze a végzettséghez. Kamionsofőrnek vagy burkolónak tanulni sem nagy kaland, mégis jól lehet vele keresni. Fölösleges pénzben mérni a diploma értékét, egy közönséges prostituált többet keres, mint a legtöbb diplomás. :)
2021. jan. 20. 13:38
 14/14 anonim ***** válasza:
89%

Majd szerintem olyan tavasz elején meghírdetik a tanulmányi ösztöndíjat és abból le tudod szűrni, hogy jó-e vagy nem.

Szerintem jó! Szóval gratula!:)

A korábbi valaszolóknak pedig, szerintem undoritó "büfészaknak" nevezni bármit is. Ez már egyetem, szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mit akar tanulni. És nem mindenki csak a pénz miatt tanul tovább.

Ezt nem egy "büfészakról" írom, de valahogy bennem sosem volt meg az, hogy leszóljak valakit csak mert amit ő tanul az "könnyű" vagy nem lehet vele elhelyezkedni. Annyira örülnék ha az emberek elhagynák ezt a tipikus magyar mentalitást..

Én infós szakra járok 4-es átlaggal, de ha pl egy töris szakra kéne járnom örülnék ha meglenne a 2-es. Szóval ez nagyon egyén függő alapból.

2021. jan. 20. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!