Egyetemem állami ösztöndíjas képzésről, önköltségesre átsorolás hogy működik?
Az lenne a kérdésem, hogy ha ez van írva:
"a két vizsgált félév átlagában nem érte el a 3,5-ös (agrár, gazdaságtudományok, informatika, természettudományi képzési területen 3,00) súlyozott tanulmányi átlagot."
akkor ugye nem csak a mostani félévem súlyozott átlaga számít, hanem a mostani és az előző félévem átlaga összeadva és osztva 2-vel?
Vagyis ha az előző félévem átlaga 3,71 a mostani meg mondjuk csak 2,9 lenne, akkor az (3,71+2,9)/2 = 3,305 akkor ez számít és akkor még nem sorolnának át?
szóljatok kérlek, hogy jól értelmezem-e a dolgot, vagy a 2,9-es átlag miatt már átsorolás lenne-e.
Szóval akkor ehhez a félévhez nem számít az előző, hanem majd a tavaszi?
És hogyha a mostani átlag 2,9 lenne, de a tavaszi pl. 3,71 akkor úgy ahogy mondtam a 2 félév átlaga számít, hogy átsorolnának-e vagy nem?
Azt tudom, a kredit bőven megvan.
Az átlaggal kapcsolatban nem voltam biztos, hogy hogyan működik és úgy néz ki, hogy sajnos egy 5 kredites tárgyam biztos, hogy csak kettes lesz és ha pár tárgy esetleg rosszabbul sikerülne mint tervezem, akkor csak 2,9-re jönne most ki az átlag.
Akkor rendben.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!