Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen matematikát feldolgozó...

Milyen matematikát feldolgozó könyveket ajánlanátok amelyek az alapoktól vezetnek be a matematikába?

Figyelt kérdés
Az alapokat 5-6. osztály körül értem, az előtte lévő dolgokkal nincs gond, mint ahogy gondolom senkinek sem. Az általános iskolai rész még tiszta, de szeretném átismételni az egészet, főleg a felsős évek anyagát. Valamilyen könyv sorozatot vagy címet nem tudtok, amik megfelelőek erre? Nézegettem az általános iskolás könyveimet, de azt vettem észre, hogy rengeteg logikai zsákutca és hiba van benne. Néhol még az alapvető műveletek eredményei is hibásak, valamint a mi könyvünkre jellemző a nem egyértelmű feladat definiálás. Itt gondolok arra, hogy például van két koordináta rendszer, valamint deklarálva van egy függvény. A feladat így szól.: Ábrázolja az f függvényt a koordináta rendszerben. Ez számomra érthetetlen utasítás, hiszen kettő koordináta rendszer van, és a feladat nem tér ki rá, hogy melyiken. Tehát egyből ezek a kérdések futnak át az agyamon. (Melyiken kell ábrázolni? Ha csak az egyiken akkor miért van kettő? Hiszen mindkettőre ugyanazt a függvényt ugyanúgy ábrázolni nem célravezető.) Ez csak egy, a több tucat olyan feladatból ami nincs egyértelműen meghatározva, legalábbis számomra nincs. Ezért is érdeklődök olyan olvasmány iránt ami ezt az elég frusztráló problémát megoldaná. Ha tudtok, esetleg még középiskolás anyagokat feldolgozó könyveket is ajánlhattok. Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát előre is.

2021. jan. 20. 02:58
 1/3 anonim ***** válasza:
91%

Jó volna tudni, hogy mi a célod vele.

A matematikai tartalma nem a feladatmegoldás, hanem az absztrakt koncepció.

Hogyan tudok felírni egy függvényt descartes, polár, henger vagy más koordináta rendszerben.

2021. jan. 20. 04:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Mozaikos könyvek szerintem elég jó minőségűek, tanévekre lebontva is lehet kapni őket, feladatgyűjteményt is készítenek.
2021. jan. 20. 22:51
 3/3 anonim válasza:
Obádovics sorozata nagyon jó. :)
2021. jan. 24. 11:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!