Átvételi eljárásról tapasztalatok?
Figyelt kérdés
Jelenleg most tudtam le az első félévemet, de most elgondolkoztam az átvételi eljárásról egy másik egyetemre. Nem létfontosságú, csak vonzónak találom a fővárosi életet. Ugyan arra a szakra szeretnék jelentkezni, csak előtte szeretnék megtudni pár információt magáról az eljárásról, kinek milyen okból történt, mennyire bánta meg/mennyire érte meg. Továbbá mennyire gyakori, hogy a hallgatók úgy döntenek, hogy máshol szeretnék folytatni a tanulmányaikat, nehéz-e bejutni (tehát például mennyire számít az átlag, miket vesznek figyelembe). Egyenlőre úgy néz ki a követelményeknek megfelelek, de gondolom van valamiféle részletesebb kritérium, amely alapján szűrik a jelentkezőket. Az értelmes válaszokat előre is köszönöm.
19F
2021. jan. 19. 12:26
1/3 anonim válasza:
Ha olyan szakra mennél át, ahová a felvennének a pontszámaid alapján, inkább felvételiznék újból. Sokkal több bürokratikus akadályt megspórolsz magadnak.
2/3 anonim válasza:
Valószínűleg nem tarthatnád meg az államilag támogatott státuszt sem. Honnan hová mennél?
3/3 A kérdező kommentje:
1# Gondolkodtam én is ezen, ám akkor lehet újra kéne kezdenem az egyetemet (2 félév is soknak számít szerintem). Ebben nem vagyok biztos, de valószínűleg így lenne.
2021. jan. 19. 13:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!