Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogi vagy orvosi karon kell...

Jogi vagy orvosi karon kell többet tanulni? Melyiken marad több szabadidő?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy melyik a nehezebb, mert nem összehasonlítható a kettő, és mindenkinek más megy könnyebben. De ha nem a nehézséget, hanem a ráfordított időmennyiséget nézzük, akkor általában melyik kar hallgatói ülnek többet a könyv felett, kiknek van kevesebb szabadidejük?

2021. jan. 17. 23:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
61%
Nem. A jogot végeztem el, de több orvos van az ismerősi körömben, és a tapasztalatuk is hasonló, nem csak az egyetem előtti, hanem az azt követő tanulási mennyiség tekintetében.
2021. márc. 20. 22:17
 12/14 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem nem mérhető objektíve a nehézség.

Egy jogásznak valószínű nehéz az orvosi, de fordítva is!

Butaság ennyire elfogultnak lenni, bármelyik irányban is!

De, ha már ennyire azok egyesek az orvosival kapcsolatban, én is megjegyzek valamit.

Egy jogász élete végéig tanul, az állandóan bővülő és változó jogrendszer okán.

A másik, hogy - orvos ismerős szerint is például - az orvostudomány előbb és nagyobb arányban lehet robotizálva, mint a jog!

Ellenben: emberi élethelyzetek alapos feltárása és főleg a mérlegelés, illetőleg a méltányos döntés(ek) mind-mind nem helyettesíthetők egy gép által.

Hiszen: IUS EST ARS BONI ET AEQUI.:)

De, ha kikapcsolom az elfogultságot, szerintem mindegyik a maga módján a legnehezebb!

2021. márc. 21. 10:06
 13/14 anonim ***** válasza:
85%

Sziasztok! Orvosként azt kell mondanom, nem hasonlítható össze a két tudományterület. Volt férjem jogász (úgyhogy elfogultsággal vádolni nem lehet), illetve fiatalkori társaságomban nagyon sok jogvégzett volt, és azt kell mondjam, mindkettő ugyanolyan nehéz, és elhivatottság kell mindkettőhöz! Tudom, láttam mennyit kellett tanulniuk nekik IS, diploma és szakvizsga között IS, szóval nekik sem egyszerű, az összehasonlítgatás pedig felesleges.

Nem hiába van, aki 7-8. évben még nem jutott el záróvizsgákig. Az meg nem a jogászok hibája, hogy a jogi felsőoktatásból eltávolítani nem, vagy csak nehezen lehet a jogszabályok miatt az oda nem való hallgatókat. Attól még az, aki nem 10 év alatt végezte el, nem kihasználta e "joghézagot", ugyanazon nehézségű diplomát kap, mint az orvos!

Orvosként úgy látom, az orvosok - legtöbben - nehezen ismerik be, nem csak az ő diplomájuk bír presztízzsel. Tőlünk nyugatra is nagy a jogászpresztízs, USA-ban is.

2021. márc. 22. 17:01
 14/14 anonim ***** válasza:
73%

Eszembe jutott még, hogy nem kérdés: a jognál nehézség még az eltérő jogrendszerek miatti nehezebb diplomahonosítás is.

Amúgy nyugatabbra így pl. Svédországban, Németországban saját tapasztalatom szerint ugyanaz kb a bérezés a jogászoknál, orvosoknál, ott szerintem ilyen kérdések nem nagyon vannak

2021. márc. 22. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!