Miért gondolják a legtöbben, hogy a történelem emelt érettségi a legkönnyebbem teljesíthető tantárgy?
Mert az emberek hülyék.
A matek emelt a legkönnyebb. Méghozzá azért, mert nem sokban különbözik a középtől, persze kicsit komplexebbek a feladatok, és a középhez képest nincs sokkal több témakör benne (deriválás, integrálás, határérték számítás alap szinten, illetve amiket kipakolnak a középszintről, mint nem olyan régen a logaritmus).
Nyilván az is igaz, hogy akinek nem megy a közép, annak az emelt sem sikerülhet jóra, de ez minden érettségire igaz.
Azért, mert a törinél meg van adva, hogy milyen témaköröket kell tudni és ha azokat megtanulod (és tudsz esszét írni), akkor nem érhet meglepetés.
Míg például egy magyar emelt gyakran inkább szerencse kérdése, nem lehet rá konkrétan tanulni, műveltség kérdése az egész.
Biosz emelten is nagyon könnyen belekérdezhetnek olyan apróságokba, amiket még a tankönyv sem írt, sok helyen tudsz egy-egy pontot elveszíteni.
Az elsővel nagyon nem értek egyet, a középnek a 70%-a abból áll, hogy a függvénytáblából kikeresed a képleteket, néhány olyan feladat van, amin gondolkodni is kell. Az emelt feladatok sem vészesen nehezek, de mindig kell egy ötlet ahhoz, hogy el tudd kezdeni őket. A szóbelire pedig nagyon komolyan tudni kell a tételeket, a bizonyításokat, és számolni kell függvénytábla nélkül.
Nem leértékelni szeretném a töri emelt érettségit, de szerintem tényleg az az egyik legegyszerűbb az emeltek közül.
3-as vagyok, a nyelvekkel kapcsolatban igazad van, én azt bele se számoltam, nálunk aki elmegy nyelvből emeltezni (főleg előrehozottan) annak általában 90% fölött van.
És én sem azt mondtam, hogy mindenkinek egyszerű a töri, én a középtől is nagyon félek, és sose tanultam meg normálisan esszét írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!