Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elvégeztem egy villanyszerelő...

Elvégeztem egy villanyszerelő tanfolyamot korábban. Egy idősebb szakival járok maszekolni. Szerszámokat kell beszereznem a munkámhoz. Mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Nekem nincsenek szerszámaim, szóval az öreg szerszámait használom. Viszont sokszor van az, hogy egymásra várunk, mert szükség van valamire ami épp a nála vagy nálam van. Azt mondta az öreg, hogy örülne, hogy ha bevásárolnék szerszámokból, mert ez így szívás. Teljességgel megértem.

Milyen szerszámmárkát ajánlanátok nekem?

Az öreg Beta-t használ kivétel nélkül mindenből... még a munkaruha is az annyira Beta fanatikus...

Kényelmes a fogásuk a fogóknak és csavarhúzóknak. Viszont mikor megnéztem az árakat, háááát kicsit lehidaltam.

Megéri befektetni nekem Beta szerszámokba? Munkánk van az öreggel, szóval visszahozná az árát egy idő után vagy jó az olcsóbb kategória is?

Ti milyen márkájú szerszámokat használtok? Mennyire kényelmes a fogásuk?

Yato, Wiha jó?

2020. dec. 23. 20:46
 1/4 anonim ***** válasza:
64%
Pedig a BETA profi. Örök élet + 1 nap tartósság.
2020. dec. 23. 21:21
 2/4 anonim válasza:
64%

A Beta szerszámok nagyon jók. Az öreg valószínűleg nem szeret szenvedni az ócska minőségű kéziszerszámokkal, ezért választotta ezt a márkát. És hát igen, eléggé drágák, de cserébe nagyon jó minőségűek.

De az az igazság, hogy minden valamirevaló márkás szerszámmal lehet dolgozni, ahogy mondani szokták, a cél szentesíti az eszközt. A kényelmet nem feltétlenül, de a célt igen.

Nekem a Makita, a Stanley szerszámok váltak be eddig, de a Yato-t is ismerem, az is nagyon jó.

Inkább azt mondom, hogy teljesen ismeretlen márkájú szerszámokat ne vegyél, mert annak bizonytalan a minősége.

Egy idő után szemre is észre fogod venni a szerszámok anyagának minőségi különbségeit, ahogy az elvégzett munkán is lehet látni, milyen minőségben dolgoztál.

A garanciaidőt is nézd meg, amelyikre több időt adnak, az többnyire jobb minőségű.

2020. dec. 23. 21:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem würth zebra van
2020. dec. 23. 21:40
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Valamint Haupa, Wiha, Wera, Intercable... Van, akitől azt olvasom szerszámügyben, hogy mindegyik márka szerszáma ugyanott készül, van, ahol azt írják, több Wiha is eltört már a kezében.

A lényeg az, hogy VDE szerszámnak hívják, azzal lehet "hivatalból" feszültség alatti szerkezményhez nyúlni.

2020. dec. 23. 21:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!