Autószerelő és villanyszerelő végzettség esetén tevékenykedhetek jármű villamossági munkakörben?
Valójában nem nagy volumenű jármű villamossági feladatokról lenne szó
(Egész konkrétan autó klímázás amit valami érthetetlen okból a karosszéria lakatos tevékenység között találunk és előírás szerint jármű villamossági szakembernek kell lenni)
A kérdést illetően a gáz és klímákkal/jármű klímákkal kapcsolatos végzettségekre ne térjünk ki, ott minden megvan, rendben van és világos.
Kérdésem röviden: autószerelő+villanyszerelő egyenlő vagy nem egyenlő jármű villamossági szerelővel?
Egyértelműen nem egyenlő a kettő.
Van külön autóvillamossági szerelő, autoelekronikai műszerész és villanyszerelő szakképesítés.
Bátyám villanyszerelő+automatizálási technikus, sógorom autó és villamossági. Az már más tészta hogy mindkettejük érti alap szinten a másik szakmáját is. De nem szeretném ha sógorom kötné be pl.az áramot nálunk. :D Az a biztos ha a kocsiknál marad.
Nem.
Így néz ki a dolog: Kell érettségi, utána 2 év gépjármű mechatronikai technikus szak, majd utána még 2 év alternatív járműhajtás technikus szak.
Én gépjármű mechatronikai technikus vagyok, azért tudom. A villanyszerelés meg az alternatív járműhajtás technikusi dolognak NEM SOK KÖZE VAN EGYMÁSHOZ!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!