Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek lenézendő, ha...

Szerintetek lenézendő, ha valaki villanyszerelő?

Figyelt kérdés
Ennek tanulok és őszintén szólva kicsit gáznak érzem így magam.. Egyetemre nem volt esélyem bejutni. Így szakmát tanulok. De úgy érzem, hogy az emberek szemében egy villanyszerelő nem "nagy IQ".

2020. nov. 9. 19:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
11%

Ha többre is képes lenne, akkor az.

Ha valaki kimaxolta magát és ez a max, akkor nem.

2020. nov. 9. 19:13
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Hiába nem nagy IQ-nak gondolják egyesek, mégis, ha a falban kiég egy vezeték és ki kell cserélni, gondolom a villanyszerelő fogja kicserélni. Ha meg le kell cserélni a villanykapcsolót/dugaljt, akkor is vajon kit hívnak?

Ha jól dolgozol benne, akkor lesz pénz, remélhetőleg.

2020. nov. 9. 19:17
 3/18 anonim válasza:
100%
Egyáltalán nem lenézendő. Sőt, többet ér, mint valamilyen “büfészakon” lediplomázni.
2020. nov. 9. 19:18
 4/18 anonim válasza:
100%

Miért lenne gáz? Sokakban még él az az elv, hogy csak akkor vagy valaki, ha diplomád van, akinek szakmája van, az meg buta, mint egy lapát sóder. Na én ezzel eleve nem értek egyet.

Még ha egyetemre is tudtál volna menni, akkor csak azért végezted volna el, hogy legyen diplomád és ne érezd gáznak magad/más ne tartson gáznak?

Ha a villanyszerelést szeretnéd csinálni (vagy bármi egyéb szakmát, akár kukásautósnak elmenni vagy bármi más), akkor ne az alapján gondolkozz, hogy most ez gáz-e vagy sem.

Mellesleg egy villanyszerelőnek nem árt, ha nem csak egy büdös zokni van a fejében, mert azért kell gondolkozni is hozzá, valamint sokan bele se gondolnak, hogy mekkora a felelősége, valamit rosszul csinál, akkor ő is és más is meghalhat. Valamint a villanyszerelő és egyéb szakmunkák jelenleg hiányszakmák, azaz elég jól fogsz keresni, ha jó vagy benne. Szerintem ha szereted, akkor magadhoz mérten legyél benne a legjobb, hozd ki magadból a maximumot és minden király lesz. Tudsz vállalkozást is indítani, a magad ura lehetsz, nagyobb szabadságod lehet, többet kereshetsz...stb.

Aki gáznak tartja (rajtad kívül, vagy akár Te is), az majd vajon akkor is gáznak fogja tartani, amikor valamiért ki kell hívni egy szerelőt, ő pedig majd elkér 20 ezret egy 10 perces melóért, úgy, hogy nincs diplomája? Nem gondolnám.

Összefoglalva, ne a diploma alapján gondold valamire azt, hogy gáz-e vagy sem.

Sok sikert és mindent bele! :)

2020. nov. 9. 19:31
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem lenézendö, hanem hasznos szakma.

Ha értesz hozzá, illetve ha ettöl függetlenül is tájékozott vagy, akkor kifejezetten pozitív.

2020. nov. 9. 19:31
 6/18 A kérdező kommentje:
Tudom, csak mindenki egyetemre megy, diplomazik és sorolhatnam. Tudjuk milyen a világ. Ismerkedni sem nagyon tudok, mert nem nagyon állnak szoba velem a lányok, pedig minden nagykepuseg nélkül, nem vagyok azért egy rossz pasi.. :D csak gondolom így már nem vagyok érdekes.
2020. nov. 9. 19:32
 7/18 anonim ***** válasza:
25%

"Ha meg le kell cserélni a villanykapcsolót/dugaljt, akkor is vajon kit hívnak?"

Öszintén szólva ennyit én is meg tudok csinálni, nö létemre is.

A vezetékcsere más téma, illetve valami új akármi beszerelése is.

2020. nov. 9. 19:32
 8/18 anonim ***** válasza:
73%

Ez a #3 ez egy jó hozzászólás. Amellett egy villanyszerelőnek elég sokféle szakterületen lehetséges mozognia.

Hanem olyan agyatlan szólást, mint amit #1 tett, ahhoz aztán kell felkészülés, mert az spontán nem megy.

2020. nov. 9. 19:35
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Én egyetemet végeztem (gépészmérnök), de "ennek ellenére" nem tartom gáznak, ha valaki JÓ villanyszerelö, aki érti is, mit miért csinál, amit elvégez, az a munka jó, és ha emellett még értelmes is - márpedig ha egyetem szóba kerülhetet volna, akkor nem lehet ostoba -, akkor kifejezetten pozitív dolog.

Amelyik lány meg emiatt nem áll veled szóba, azzal nem sokat vesztesz, az ilyen úgysem értékes ember.

Ismerkedésnél meg ha elöször elbeszélgetsz valakivel, aki észreveszi, hogy tájékozott, értelmes ember vagy, azt utána nem zavarja, hogy mi a munkád, föleg, hogy ez tényleg szükséges és nem kifejezetten rosszul fizetö szakma.

2020. nov. 9. 19:37
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem lenézendő :)
2020. nov. 9. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!