Csak én nem tudom megtanulni a magyar történelmet?
Igyekezzél kíváncsiságot felkelteni magadban!
A történelem(óra) legfontosabb kérdése a "Miért?", amire ha tudjuk a választ, akkor még a Hogyan?, Ki?, Mikor? és a Hol? segít egy folyamatban elhelyezni a dolgot. Nem az évszám a lényeg, sosem az, hanem hogy az események milyen láncolatban következtek egymás után.
Ha a történelmet egy nyomozásnak fogod fel, akkor az is segít a dolgok megtanulásában.
Jó eszköz lehet, ha az adott leckéről címszavakkl és képekkel illusztrált lináris jegyzetet-kivonatot állítasz össze.
Mi ez a "cringe"-elés? Beszéljetek magyarul, b+!
Gázolás: A "cringe" nem ezt jelenti. "De amúgy csak egy angol szót használtam" Pont ez kerülendő, érted silly boy?
Mondhattad volna, hogy kiráz a hideg tőle, vagy borzasztó, rémisztő, a hideg futkos tőle a hátdon. Esetleg libabőrös leszel. Vagy csak "meghalok tőle, annyira ciki".
Egyébként gazdasági versenyelőny miatt támogatom a magyar nyelv lecserélését, de akkor ne szarozzunk, nyomjuk padlógázzal ("full"-ban helyett).
Egyébként, ha a leckét le tudod jegyezni lineárisan haladva, táblázatosan (1 sor, 1 cselekmény), hogy: mi, miért, mikor, hol, ki, mi miatt, mi ellenére, akkor már tudod is a leckét. nyilván egy Excel/LibreOffice táblázat nem a legjobban áttekinthető, ezért érdemes címszavakból és kis rajzokból álló jegyzetet tenni.
Egyébként, ha tényleg tábláztba rendezed a dolgot, akkor 100%-ig vissza tudod ellenőrizni, hogy tudod-e az anyagot (ésszerűen részletesen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!