Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 2021-es érettségi: mi várható?

2021-es érettségi: mi várható?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos ma a kormány január 11-ig meghosszabbította a korlátozásokat. Ez az érettségit hogyan fogja érinteni? Vajon kapunk e még 1 hónapot, hogy júniusban kezdődjenek?

2020. dec. 7. 14:26
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Én a 8-as válaszolóval értek maximálisan egyet, teljesen korrektül és röviden leírta, hogy idén március óta mégis hogy állunk. Magyarból nekem szinte fingom sincs, hogy mi merre hogy...

Én is hangsúlyoznám, hogy mindenki vesse bele magát a helyzetbe: egy új módszere az oktatásnak kurvára nem fog zökkenőmentesen működni, és most azok, akik idén fognak végezni vagy jövőre/utána rosszabb helyzetben vannak, mint a tavalyiak. Miért? Mert akkor jött be a veszélyhelyzet, amikor javában érettségi-felkészülés zajlott, és nem a térgeometriát vették, vagy a nukleotidokat... Persze nekünk ez nagyon kedvezne, most sem állok le a készüléssel

2020. dec. 20. 19:59
 12/25 anonim ***** válasza:
58%
Tesókám, én májusban érettségiztem. Azóta sokkal jobban kiforott ez az online oktatás szóval nem kell félni, meg lesz tartva az érettségi normálisan.
2020. dec. 20. 22:08
 13/25 anonim ***** válasza:
77%
12-es hát tesokam azt az érettségit én is, meg más is jól meg tudta volna írni. Egy az, hogy sokkal könnyebb volt mint az eddigiek, s nem volt nehez úgy érettségizni májusban, hogy ti már mindent végigvettetek, március 15. előtt zártak be az iskolák, s előtte már szinte mindenhol át lehetett venni minden anyagot, s csak ismétlésre kellett utána koncentrálni. Megnéztem volna, hogy milyen véleménnyel lettél volna akkor, ha 2 féléved is ebben az online rendszerben lett volna. És nektek szóbelizni sem kellett.... ,, sokkal jobban kiforrott a távoktatás" hát ,, tesókám" én nem tudom, hogy te miről beszélsz, lehet itt a classroom, meg a tanároknak is kötelező az órák 50%-át megtartani, de ez az óra és az oktatás minőségén nem változtat, nem mutatja jobban semmi, minthogy mióta elkezdődött ez a digitoktatás, az osztályomban is megnőtt az egy gyerekre eső magántanárok száma.. Több hónapos lemaradások, el nem magyarázott tanagyagok tényleg a világ legsikeresebb dolga ez a távoktatás😍😍. És most beszéljünk a legkémyesebb témáról; a számonkérésekről. Az itt lévő diákok, egyetemista hallgatók is gondolom a számonkérésekhez használnak segítséget, esetleg megbeszélik egymás között stb... Valószínűleg ezek után jó eredmények is születnek. Elindul egy folyamat: a tanár nyilván az elejétől fel van készülve erre, emiatt nyilván nehezebn dolgozatokat állít össze, hogy minél nehezebb legyen azt megírni, de így a gyerek még több segítséget fog használni a dolgozatíráshoz, újra jó eredmények fognak születni. És egy diák/ hallgató se mesélje be, hogy nem szokott puskázni a doga közben, mert nincs az a diák, aki ha valamit nem tud a dogában, azt ne nézze meg valahol, ha van rá lehetősége úgy, hogy annak semmilyen következménye nem lesz. Úgy hogy igen. Na mind1 aki megérti az álláspontom megérti, aki nem nem, szép napot kívánok és a 8as voltam.
2020. dec. 21. 00:59
 14/25 anonim ***** válasza:
25%

"Egy az, hogy sokkal könnyebb volt mint az eddigiek". Erről küldjél már egy hivatalos forrást köszi.

Őszintén mi a szarra kell magántanár középiskolában? Megtanulni a töri évszámokat? Nagyot fogsz koppani mikor beteszed a lábad egyetemre, kivéve ha valami bölcsészettudomány szakra mész :D

Nem éjjel 1 órakkor kéne válaszolgatni gyakorin és akkor lehet jobb eredményeket érnél el.

2020. dec. 21. 13:33
 15/25 anonim ***** válasza:
Ja mert bölcsészkaron nem kell tanulni?! Megnéznélek arab vagy japán szakon
2020. dec. 21. 14:04
 16/25 anonim ***** válasza:
77%
Hát 14-es én tényleg nem szeretnék kötekedni veled, de egyet kell értenem a 13-as válaszolóval, lehet nagyon hőbörgő hangnemben írta, de igaza van sok mindenben. Én 2019-ben érettségiztem a BME-re, jelenleg is ott vagyok vegyész szakon, s én is jártam angol nyelvből, kémiából és matekból is magántanárhoz, pedig akkor még a covid a láthatáron sem volt. Mivel alapból a magyar oktatás olyan, hogy az érettségi követelménynek ez az óraszám nem tud eleget tenni, emellett még jönnek a 90%-ban rossz pedagógusok is, elengedhetetlen a magántanár. Azzal is egyet kell értenem, hogy a tavalyi érettségik tényleg könnyebbek voltak.. Én igazából csak azt szeretném mondani, hogy amiatt ne bántsunk senkit, hogy magántanári segítséget vesz igénybe. Márpedig rengeteg diák vesz, te akkor valószínűleg nagyon okos lehetsz, s magadtól rögtön megértesz mindent.
2020. dec. 21. 18:38
 17/25 anonim ***** válasza:
8%
Képzeld én sem értek meg mindent, csak ahelyett hogy sírjak a szülőknek, hogy jajj online oktatás kéne magántanár több ezer forintért/óra inkább szánok rá egy kis időt, ami egyébként pont addig tart míg elmész a magántanárhoz és visszajössz.
2020. dec. 21. 18:56
 18/25 anonim ***** válasza:
58%

Már decemberbe arra építene, hogy kap még egy hónap felkészülési időt. Nehogy a feladatra koncentráljatok, és a vizsgákra készüljetek, siránkozzatok, keressetek kifogásokat. Könyörgöm, van még 5 hónap addig, ne vicceljünk már.

Tavaly is vicc kategória volt, hogy egy fél érettségi vizsgára ugyanolyan bizonyítványt kaptak, mint aki lenyomta az egészet becsületesen. A sok idegen nyelven nem beszélőről nem is beszélve, aki egy nyelvvizsgára nem volt képes.

Ez a hozzáállás számomra hihetetlen.

2020. dec. 22. 07:42
 19/25 anonim ***** válasza:
48%
Kezdjetek el hozzászokni, hogy rengeteg mindent magatoktól kell elsajátítani, rövid idő alatt. Az egyetemen is ez van, csak nagyban.
2021. jan. 3. 13:07
 20/25 anonim ***** válasza:
30%
Majd ott is írnak a tanárnak, hogy tessék már elhalasztani a zht 1 hónappal, ja meg amúgy vizsgázni sincs most kedvem nem lehetne megajánlott léci?
2021. jan. 3. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!