Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez mennyire égő egyetemen?...

Ez mennyire égő egyetemen? Nagyon furcsa, ha valaki egy 7 féléves képzésből az 5. félévben itt tart?

Figyelt kérdés

Több tantárgya is elmaradt az elmúlt félévekben és az eggyel alatta levő évfolyammal csinálja meg őket, mert nem tudta miből készüljön fel a vizsgára, vagy nem tudott felkészülni, nem kapott rendes anyagot csak hogy ott a könyv, jegyzet, abból tanuljatok, és így nem ment neki.

A jövő félév szakmai gyakorlati félév, és lassan eljön a határidő amire be kell adni a jelentkezést szakmai gyakorlatra, de neki még nincs gyakorlati helye ahova menni fog, mert semmit se talált magának.

Szakdolgozati témája sincs, csak a konzulense van meg, aki viszont még nem talált neki semmi témát.

Égő itt tartani az 5. félév végén az egyetemen?

2020. dec. 4. 05:43
 1/4 anonymousreview60 ***** válasza:
96%

Ez egyéni mérlegelés kérdése, tőled függ. Én osztatlan 5-éves képzésben voltam a BME egyik nehéz szakján, 22 éve. A második félévben volt két főtárgy (az egyik analízis), ami miatt csúsztam 1 évet és nem tudtam/akartam behozni. Utána a többi tárgy már elsőre meglett (igaz, némelyik kib@szott nehezen). Viszonylag sokan csúsztak az évfolyamomból, mert akikkel kezdtem, azok kb. harmada-fele végzett 5 év alatt, és másik harmada 6. évre. Az alattam lévő évfolyammal 4 évet voltam együtt, emiatt összeszoktunk. Inkább őket tekintettem évfolyamtársaknak.

"agy nem tudott felkészülni, nem kapott rendes anyagot csak hogy ott a könyv, jegyzet, abból tanuljatok" És azok, akiknek ugyanennyi segítsége volt?

2020. dec. 4. 07:32
 2/4 anonim ***** válasza:
97%

Az a helyzet, hogy a konzulense azért nem talál, mert nem is keres neki témát.

Mi alap, és mester képzésben is kaptunk egy listát lehetséges témákkal, konzulensekkel, és aki azon belül nem talált magának megfelelő témát, az kitalált egyet, és ahhoz keresett magának konzulenst, aki vállalta. Ha meg a téma jó volt, csak a konzulens nem volt neki szimpatikus, ugyanez volt a helyzet.

2020. dec. 4. 08:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha csúszik is, akkor lényegében még csak a 3. félévnél tart, akkor nem gáz. Ha nem csúszik, akkor is van még pár hét a témaválasztásra.

Egy év csúszás nagyon gyakori, nem gáz.

Én osztatlan képzésben voltam, 5. félévet 20-as csoportban kezdtük, a csoportból 4-en voltunk, akik nem csúsztunk, végül 3-an kaptunk csúszás nélkül diplomát.

2020. dec. 4. 09:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Milyen szak? Egyébként nem gáz, midnenkivel megeshet, kerülhet olyan élethelyzetbe, hogy később végez egyetemen én ezért soha nem néznék le senkit.

Viszont a szakdolgozat esetén érdemes lenne neked találnod valami témát, nem a konzulensnek. Esetleg nézd meg hogy a konzulensed melyik tanszékhez tartozik, milyen tantárgyakat tanítanak ott, milyen témák merülhetnek fel + megnézni, hogy a konzulensed mihez ért, milyen témákban vannak cikkei - nyilván olyan területen tud segíteni, amihez ő is ért.

2020. dec. 7. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!