Milyen az élet Debrecenben, Pécsen és Győrben?
Nagyon kevesen ismerik mindhárom várost, pláne nem az egyetemeket - így igazi összehasonlító véleményeket ne várj vagy ne hidd el feltétel nélkül!
Csak szubjektív véleményeket fogsz olvasni, amelyeknek inkább érzelmi mint racionális súlyai lehetnek...
Szerintem Debrecenben a legjobb a tömegközlekedés.
Szerintem Pécs és Debrecen ősi egyetemi városok.
Szerintem Győr az egyik legfejlettebb magyar város!
Perspektívában, jövőképben Debrecen és Győr kiemelten nyerő.
A Debreceni Egyetem a legnagyobb vidéki egyetem - és a leggazdagabb.
De különben elenyésző a különbség e három egyetem között.
Én Pécsett vagyok, igaz nem az építészeteti területen, hanem más karon.
Szeretem a várost, nagyon megfogott a mediterrán hangulata, az építészet és a Mecsek közelsége is ad egy speciális légkört a városnak. A közlekedése elég egyszerű és hamar megtanulható, eltévedni nem nagyon fogsz.
Programok vannak bőven, télen-nyáron is, de most a koronavírus elsöpörte az összeset (fesztiválok, vásárok, kiállítások stb). Remélem, hamarosan visszatér a megszokott helyzet...
Kollégiumban nem vagyok érintett. Szobát béreltem egy időben, olyan 30.000 forintért.
Munkalehetőség elég kevés van itt. A diploma után valószínűleg elköltözöm.
Én alapvetően pécsi vagyok, de Győrbe járok egyetemre. Ha lett volna közlekedésmérnöki szak Pécsen, biztosan nem jövök el Győrbe. Így, hogy eljöttem, így is ezerszer választanám inkább Pécset, mint Győrt.
Bár az egyetem nem kifejezetten rossz, de jónak se mondanám.
Viszont a város borzalmas, a tömegközlekedés még annál is rosszabb, a buszok nagyrészt a régi Ikarusok (most cseréltek le párat) de ha busszal el akarsz jutni bárhova az nagyon sok időbe telik. Arról nem beszélve, hogy a város közlekedése alapból rossz, folyamatosan torlódás van a városban, emellett a közlekedési kultúra milliószor rosszabb mint Pécsen.
Az emberek hozzáállása megint fényévekkel rosszabb, mint Pécsen, az emberek nagy része bunko, nem foglalkozik a másik emberrel, bemész egy üzletbe és meg vissza koszonni sem tudnak. Pécsen sosem tapasztaltam ilyet, nyilvan ott is van ilyen, de a túlnyomó többség az nem ez. Pécsen sokkal kedvesebbek, toleránsabbak az emberek, maga a város számomra sokkal szebb, erdekesebb, ott a Mecsek, ami pedig kiválóan alkalmas ha kicsit ki kell szabadulni a városból.
Győrben a Mosoni-Duna meg a Rába ami szep, de az is sajnos a betontenger közepén.
Ha mégegyszer választhatnék, inkább keresnék egy szakot Pécsen, mint hogy eljojjek Győrbe🙂
Mi Baranyából költöztünk Debrecenbe.
Tiszta, jó közbiztonságú, lüktető, rendezett nagyváros nagyon jó (de drága) tömegközlekedéssel, kiváló infrastruktúrával, fejlődéssel és lehetőséggel.
Az egyetem nagy és nagyon gazdag, (a város sem szegény) szokatlan az összetartás(!) és a fejlődés üteme!
Az, hogy van egy működő repülőtere, elképesztő előny a többi várossal szemben! (már amikor nincs vírus-korlátozás:)
Életünk egyik legjobb döntése volt az ide költözés.
A 7-es versenyző a legjobb példa arra, hogy Debrecenben nem érzi jól magát egyetlen neoprimitív zsenicsökevény sem.
Debrecennek nincs szüksége olyanra, aki képtelen valós értéket teremteni.
Az ilyen 7-es féléknek erősen nem ajánlott!
"Ha egy szegedi végzős orvostanhallgatót neoprimitív zsenicsökevénynek nevezel"
Mindent jelzőért meg kell küzdeni... Neked ez jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!