Bölcsészek hogy jöttök ki a nem bölcsészekkel?
Embertől függ. Intelligens emberrel könnyű kijönni. Van mérnök ismerősöm, szeretek vele beszélgetni, nem nagyképű, nem lenéző, nem veszi szarba más szakosok tudását, sőt, kérdez, érdeklődik, türelmesen magyaráz, nem teljes megaláztatás tőle kérdezni.
Aztán vannak azok, akik ennek a szöges ellentéte. Előadják, hogy atomtudomány a szakmájuk(nem az) az enyémhez képest, félvállról válaszolnak ilyen "úgysem értenéd" hozzáállással ha valami érdekel, amivel ők foglalkoznak, még azokban a dolgokban is kioktatnak, amikhez ugyanannyi közünk (pl biológia) és el sem ismerik, ha nekem van igazam.
3: nyilván nem arra vonatkozott a kérdés, hogy szoktak-e összeverekedni :))))))
A szakommal kapcsolatos lenézést én is tapasztalom, de ettől függetlenül emberileg nem bánnak másképp velem. Az én esetemben inkább az van, hogy én pl. általában nem tudok nem BTK-sokkal olyan szoros barátságokat kötni mint a bölcsészekkel. Nem bölcsészekkel valamiért nem tudok mélyebb témákról beszélni, nem érdekli őket. Volt olyan jogász ismerősöm, aki meg is jegyezte, hogy azért nem szeret velem beszélgetni, mert mindig "filozófiai" síkra terelem a beszélgetést. Pedig abszolút nem, csak szeretek gondolkodni a világ dolgairól.
Nem tudom, valahogy csak bölcsészek között érzem magam igazán jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!