Hogyan vegyem rá magam őszi szümet alatt a tanulásra, ha a szünet után egyből 4 TZ-t írunk, felelünk minden órán, de egyszerűen nem megy?
Full új anyagokat adtak le az utolsó szünet előtti órákon és jelentették be, hogy szünet után TZ. Egyáltalán közöm sincs a témákhoz.
Irodalomból mitológia meg minden ilyesmi, amivel ki lehet kergetnia világból, nyelvtanból érteni sem értem, hogy mit kéne megtanulnom.
Töriből egy félkész jegyzetem van, amivel nem tudok mit kezdeni, mert a tanár hadar és még pösze is, tehát esélye sincs az osztálynak leírni valami értelmeset.
Föciből vulkánok, kőzetek a téma, ismételten utálom.
3 napom van ezt mind megtanulni, de nem megy. Semmi motivációm nincs. Most jöttem uj suliba, mert az előző semmit sem ért, itt meg úgy érzem, hogy muszáj teljesítenem, holott ezt senki sem várja el.
Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy te is megtanulj tanulni. Az általánosban okos gyerekek egyik nagy hibája, hogy az órán figyelés elég volt nekik a jó jegyhez, így rejtve az igazi tanuló képességük le van maradva a többiekhez képest. Személyes tapasztalat is, a suliváltásomkor engem is megcsapott a sok anyag, és már nem maradt meg egyből a fejemben.
Ha most küzdesz, nem adod fel, a kitarásod nő, új tanulási technikákat is tanulhatsz, mind hasznodra lesz később.
Az én módszereim: Megpróbáltam megszeretni a tárgyat, kerestem az érdekes részeket, próbáltam magamévá tenni a dolgot. Elmeséltem valakinek, mintha én lennék a tanár, kérdéseket tettem fel, ez vajon miért van így? Szembetámadtam a tankönyvvel, mintha hazugságon kapnám és kerestem, hogy hogyan érvel vissza. Szóval a logikát kerestem.
Aminél nagyon nem ment semmi, pl. a töriben semmi logika: a könyvet átolvastam, aztán írtam magamnak egy jegyzetet, de minden pont egy kérdés volt, szóval igazából egy dolgozatot írtam magamnak szinte minden mondatról, kitöltöttem, aztán átváltottam tanárba és pontoztam piros tollal, ha hibás volt, beírtam, mi a jó.
Köszönöm a hasznos választ!
Egyebként én is szoktam random elkezdeni mesélni valami tanulnivalóról a szüleimnek, pl hogy képzeljétek el, a papucsállatkának csillói vannak, a zöld szemesostorosnak meg ostora, de az óriás amóba állábbal mozog. És így tovább, persze sokkal jobban belemélyülve a tananyagba.
Nem tudom egyébként, miért pont egy általános iskolás példa jutott eszembe.
Persze nem szoktak rám ilyenkor figyelni, de felteszek (inkább magamnak) kérdeseket és úgy válaszolom meg, mintha valami zseni lennék, aki éppen okoskodik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!