Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mai világban a fiatalok miért...

Mai világban a fiatalok miért nem tanulnak szakmát, miért félnek a fizikai munkától?

Figyelt kérdés

Rengeteg esetben látni hogy az ember csak azért jár főiskolára/egyetemre mert "kell", amúgy az se tudja mit akar.

A legjobb amikor olyan szakra járnak aminél már előre lehet tudni hogy semmit nem ér, alig lehet vele munkát találni, vagy ha talál is munkát nevetséges fizetésért.

Turizmus vendéglátás, média etc. nyilván lehetne még sorolni.

Aztán jön a rácsodálkozás hogy minek tanult évekig...

2020. okt. 17. 12:00
1 2
 1/11 anonim válasza:
83%
Én 2003-ban érettségiztem, már akkor is ez ment.
2020. okt. 17. 12:31
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
Nem ertem ez hogyan testepites
2020. okt. 17. 12:33
 3/11 anonim válasza:
85%

[link]

Kis barátom, bármennyire is fáj, az érettségivel, vagy érettségi nélküli szakmai végzettségűeknél jóval magasabb a munkanélküliek aránya, mint a diplomásoknál. A számok nem hazudnak.

2020. okt. 17. 12:51
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
gondolom részben azért mert nem érdekli őket a kétkezi szakmák. másrészt nézd meg milyen emberek járnak ilyen képzésekre általában: a selejt, akik sehova máshova nem tudtak bejutni, meg akik többre amúgyse tudnák vinni. ilyen környezetben én se akarnék tanulni.
2020. okt. 17. 13:31
 5/11 anonim ***** válasza:
86%

Miert szenvedjen valaki ketkezevel, gyarban, harom muszakban, esoben, ostoba, nemtorodom, demotivalo, celtalan emberek kozott, akiknek a munkajat rovid idon belul atveszik a robotok, vagy amennyiben megis ketkezi munkat valaszt, miert maradjon ebben az orszagban, mikor mashol sokk tobbet kereshet??

Az egyetemi szakok kb. felenek tenyleg nincs tobb ertelme, de tanulni 90%-ban meg mindig jobb befektetes es kellemesebb, komfortosabb jovo, mint barmilyen munkaban megszakadni...

2020. okt. 17. 20:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert talán van akinek nem annyi az életcélja, hogy árkot ásson. Nehéz lehet elképzelni. Amúgy komoly szakokat teljesen érdektelenül nem igen lehet elvégezni. Én vegyészmérnök vagyok, kevesen jönnek ilyen szakokra a papírért, főleg, hogy a papír nem végzi el helyetted a munkát.
2020. okt. 19. 13:04
 7/11 anonim ***** válasza:
21%
mert koszos kézzel, nem lehet az okostelót nyomkodni,meg maccctizni! igaz?P.A ?
2020. okt. 21. 18:53
 8/11 anonim válasza:
100%

Én médiában dolgozom és havi nettó 5-600-al otthonról melózva nem érzem, hogy semmire ne lenne jó a szakmám :). Pedig egyszerű alkalmazott vagyok. Turizmus vendéglátás szintén nagyon rossz példa, még sima felszolgálóként is kimagaslóan jól kereshetsz főleg Ausztriában a határ mentén. Unokatesóm még jelen helyzetben is teltházról számol be.

Amire te gondolsz, az inkább andragógia, filozófia, amelyeknek gyakorlati piaca nincsen, pontosabban olyan ember, aki fizetne ezért a tudásért.

A jelenség egyébként inkább a nyugati, fogyasztói társadalom rákfenéje: senki nem tudja, hogy mit akar csinálni, csak azt, hogy fizikai munka szóba sem jöhet.

2020. nov. 30. 02:28
 9/11 anonim ***** válasza:
50%

Mert a fizikai munka le van nézve

Csak nem tudom mi a kur va anyátokon meresztenétek a pi csátokat ha nem lenne kanapé meg irodai szék

Mert azokat is fizikai munkás szereli össze

2020. nov. 30. 11:35
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 ja! meg az autót is melósok szerelik, a téli gumit is koszos melós teszi fel mádmázellnak! meg a wc tartályt is szakmunkás teszi fel,hogy szöszi letudja húzni a sz...rát!
2020. nov. 30. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!