Mennyire nehéz megtanulni vért venni?
Figyelt kérdés
Nemsokára kezdek egy szakmát, ahol vérvételt is kell majd csinálnom. És kiváncsi vagyok, hogy egyáltalán ezt, hogy tanítják meg?😀 Meg mennyire kell, hogy legyen az embernek kézügyessége?2020. okt. 11. 13:44
1/8 anonim válasza:
Gyakorolni kell, nem egy ördöngösség.
2/8 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem nehéz. Gondoztam már otthon rokonom, az véralvadásgátlót és az infúziót is én szúrtam be neki, egyszer megmutatta az orvos, utána már megoldottam. Ha látszik a vénája, akkor könnyű dolgod van. Ha nem, ahhoz kell egy kis segítség vagy rutin, de egyébként egyszerű.
3/8 anonim válasza:
Nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Annyi a lényeg, hogy ne parázz be
4/8 anonim válasza:
2, na, azt nem adod be nekem, hogy egyszer megmutatták, hogyan szúrj vénát és bekötötted az infúziót. Ezt max az veszi be, aki sosem csinálta.
Kérdező, meg lehet tanulni, nyugi. Én nulla kézügyességgel rendelkezem pl kreatív dolgokban, beteget meg még nem szúrtam kettőnél többször a 25 év alatt.
5/8 anonim válasza:
Ha látszik a vénája, akkor könnyű dolgod van.
Ebből látszik, mennyire nem értesz hozzá. Attól, hogy látszik, még lehet olyan feszes és rugalmas, hogy szépen elmászik a tű vagy branül előll, és lehet, hogy nem látszik, de jól tapintható és szúrható.
6/8 anonim válasza:
4: Akkor ne hidd el. Íme a magyar egészségügy, elédvágják anyádat, megmutatják rajta egyszer és mehetsz vele haza, aztán vagy tudod vagy nem. Egyébként ettől függetlenül nem értem, miért okoz egyeseknek fejtörést a megfelelő szögből eltalálni a vénát, de ezek szerint én vagyok csodabogár, nem a többiek balfaszok.
7/8 anonim válasza:
#6 a vénák néha elugranak, akkor is amikor ránézésre 100% a siker...
8/8 anonim válasza:
Vénát szúrni rátermettség is, tölem nagyon sokszor kellett vért venni, branült kötni, emiatt nem tartom teljesen kizártnak, hogy soha senkinek ne menne egy gyakorlás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!