A védőnő aki babákkal és terhes nőkkel foglalkozik ad injekciót vagy vesz vért?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 21. 11:35
1/5 anonim válasza:
A védőnő várandós nőkkel, és kisbabákkal foglalkozik. A várandós nőnek tanácsot ad, segít, megméri a súlyát, meghallgatja a baba szívhangját, stb. A kisbabáknál megnézi, hogy rendesen fejlődnek-e és ilyenek. De vannak iskolai védőnők, ők nyilván az iskolában, és például státuszvizsgálatokat csinálnak. De a kórházakban, az újszülött osztályon is van védőnő. :) Vért nem vehet, és injekciót sem adhat. Ezt sokan nem tudják. :D
2/5 A kérdező kommentje:
Hálistennek. Köszi akkor szívesen leszek védőnő.Nem bírom egyáltalán a tűt.
2013. ápr. 23. 12:35
3/5 anonim válasza:
Nem kell csinálnod ilyesmit, a tűhöz, vérhez meg hozzá lehet szokni. Én is hasonló beállítottsággal kezdtem, de így a végére már meg sem kottyan, ha segítenem kell injekciózásnál!
4/5 anonim válasza:
Szia!
Én védőnőnek tanulok.Eddig ilyesmit nem csináltunk a suliban sem,de jövőre a felsőbb évesektől hallottuk,hogy vizsga feladat lesz vért venni egymástól.(ápolástan gyakorlati óra keretén belül).
Azt,hogy,ha meg kikerülünk mennyire kell-e majd nem tudom. Állítólag oltást mi is adhatunk be,de valaki szerint vért is veszünk,de azt nem hiszem. Majd kiderül,többet még én se tudok.Most még csak másodikos leszek.
5/5 anonim válasza:
Nem vesznek vért,nem adnak be védőoltást alapesetben. Van olyan,h az oltóorvos ad egy meghatalmazást,amit
az ÁNTSZ hitelesít, h a védőnő beadhatja az esetleg elmaradt 1-2 oltást. Jelen vannak a védőoltásnál, felszívják az oltóanyagot a fecskendőbe, segítenek
lefogni a gyermeket, de a beadást az orvos végzi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!