Orvosisok, vagy végzett orvosok, eltörlik a hálapénzt és a kamara által előterjesztett összeget elfogadták, maradtok?
Olvastam itt az oldalon, hogy amit az orvosi kamara még előterjesztett azzal rengeteg orvostanhallgató és jelenleg is szakmájában dolgozó orvos pozitívumnak lát.
Mit gondoltok, ennek ellenére is inkább külföldre tartotok az iskola után vagy most már érezhető, hogy pénzben is kezd megbecsülni látszódni a dolog? Én örülök, hogy ezt meglépték, nagyon szép és embert próbáló hivatás! Ti mit gondoltok, hogyan látjátok?
#1: De büntetni igen, akár súlyos büntetéssel az orvos és a beteg számára. Ezt nem tartom jó ötletnek, mivel a betegnek akkor nem lesz érdeke, hogy a hálapénzt elfogadó orvos lebukjon.
Aztán a szabad polgárok is rabkórházba járnak majd, mivel túl kevés orvos marad szabadlábon.
Ha ez megvalósul, emelem kalapom. Kétségeim vannak, mivel a rendszert két oldalról tartják fenn. Kár kizárólag az orvosokra kenni a helyzetet, a páciensi oldalon bőven megvan az igény a szürke zónára.
Amúgy nem, otthagytam a pályát, és hat lóval nem húznak vissza.
Aki az itthon állami finanszírozással kapott tudását 15 éven belül külföldre viszi, azzal visszafizettetném a képzés díját, fillérre, amit az állam ráköltött oktatással, kollégiummal, mindenféle diákkedvezménnyel.
Ha eleve az a terv, hogy orvosi diplomát szerez, de utána külföldre szegődik, akkor válassza a fizetős verziót.
Ne az adófizetők pénzén képeztesse magát, aztán azt a kb 50 milliót, amibe a képzése került kivigye.
Felháborító.
A hálapénzt a kommunista rendszer generálta, hogy az orvosok alacsony, cselédfizetését is te kompenzáld. Aztán az orvosok vérszemet kaptak. Úgy viselkedett egy rétegük, mint a maffia.
Ideje volt, hogy a Kamara lépjen az állammal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!