Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri programozói egyetemre...

Megéri programozói egyetemre továbbmenni?

Figyelt kérdés

Hallottam, hogy valakik ilyeneket mondanak, minthogy: 'a programozói diploma nem ér semmit, el sem tudsz vele helyezkedni' stb.

Érdekelne valaki olyan véleménye aki dolgozik/tanul ebben a szakmában, mivel én erre szeretnék majd a jövőben továbbmenni. Megéri tehát ezt tanulni?

2020. okt. 1. 18:49
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Programozói egyetem nem létezik, egyébként pedig programozónak tanulni nagyon megéri most is és nagy valószínűséggel a jövőben is.
2020. okt. 1. 19:00
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Hogy nem éri meg?! Húgom párja programozó, és bár nincs még diplomája - de lesz -, de nem mondhatnám, hogy keveset keres. Sőt! A programozókat, informatikusokat, matematikusokat most nagyon keresik mindenhol. És nagyon jól megfizetik őket, még a pályakezdőket is.
2020. okt. 1. 19:02
 3/7 anonim ***** válasza:
49%

Maga a diploma túl sokat nem jelent, azzal egyet értek. Mindössze elvárás, hogy meglegyen sokszor.

Sokkal inkább a gyakorlati tudás számít. Én még nem végeztem az egyetemmel, de így is viszonylag könnyen lehet még vidéken is munkalehetőséget találni.

A fizetés meg leginkább tudásfüggő, hány technológiákat vagy hajlandó, képes megtanulni.

Csak pusztán az egyetem adta tudással keveset lehet kezdeni, nagyon alapszintű, túl elméleti.

Eléggé elmaradott az oktatás sajnos. pl webfejlesztés terén a hagyományos sima HTML-CSS, amit oktatnak.

Közben meg Vue, Ember, React, NodeJS stb. ami trendi és keresett. Nyilván ehhez is kell a sima HTML+CSS kombó, de önmagában kevés.

Összegezve megéri IT területre menni, viszont az egyetemen a legnehezebb szakok között van az összes infós. Nem lesz egy séta menet. Az orvosi, jog mellett a mérnök szakok híresek mennyire kemények. Előfordul egy évfolyam 10%-ka, aki diplomát kap.

2020. okt. 1. 19:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
3-mas, a matematika szak is ilyen. Húgom matematikusként végzett, most az MSC-t csinálja. Az ő évfolyamukból ha 3-4 ember szerzett diplomát végül, annyira lemorzsolódtak az emberek. Bár oda nem is sok embert vesznek fel eleve. Asszem ilyen 20-30 fő körüli a max. induló létszám.
2020. okt. 1. 21:15
 5/7 anonim ***** válasza:
52%

Hmm. Érdekes a sok fejlesztő mérnök kolléga lepontozott:D

Kíváncsi vagyok melyik részével nem értenek egyet.

Érdemes pár álláshirdetést is megnézni, azért a nagyon jó fizuért milyen tudást várnak el (vs mit tanítanak az egyetemeken).

2020. okt. 1. 22:30
 6/7 anonim ***** válasza:
A tapasztalt programozók keresettek, nem a pályakezdők. Ahhoz azonban, hogy tapasztalt legyél, először pályakezdőnek kell lenned.
2020. okt. 2. 18:19
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én progterven tanulok, és szerintem csak akkor éri meg ilyen szakra jönni, ha a lelkedet is zálogba adod az egyetemnek és képes vagy elfogadni, hogy minimum 3 évig a diplomáért minden hülyeséget megtanulsz, és az egyetemet helyezed minden elé. Sajnos rengeteg rengeteg a követelmény, értsd beadandók, röpzh-k, zh-k. Na és ha ez megvan, akkor te eldöntöd, hogy képes vagy-e még plusz energiát és időt belefektetni a plusz tudásba, vagy sem.

Egyetértek a 3-assal, totál nem a munkaerő piacra készít az egyetem. Sajnos nagyon körvonalazódik nálunk is, hogy kezünkben a diplomával nem az fog ránk várni, amit az egyetem szeret hangoztatni, hogy "elcsábítanak a cégek" még diplomázás előtt. Én konkrétan egy nullának érzem a programozói tudásomat egy munkához.

Neked kell azt tudni, hogy megéri-e Neked. De én azt mondom, hogy csak akkor gyere a szakra, ha nagyon érdekel ez, és belső örömödet leled a programozásban mindenféle mértékű kudarc ellenére is. Ja meg a matek, ami sokaknak bukó. Bár nekem pont az volt, amitől sose lett herótom. Emberfüggő ez a szak.

Egyébként kevésbé színvonalasnak tartott egyetemekről fogalmam sincs, hogy milyenek lehetnek, mert én Pesten járom a szakot. A saját szubjektív véleményem pedig az, hogy ha újra választhatnék, akkor inkább választanék egy olyan helyet, ahol könnyebb az út a diplomáig, és van szabadidőm az egyetem mellett fejlődni, meg meghagyja az egyetem a kis önbizalmat és nem hajt ki belőlem mindent. De ez tényleg csak az én véleményem és tapasztalatom. Vannak akiknek folyékonyan megy a szak, van akinek kevésbé, meg vannak azok a tipikus kockák, akiknek semmi szoc élete nincs és jobb dolguk, mint beülni a gép elé és ennek élni. De a többség az olyan, mint a túl omlós tészta....könnyen morzsolódik, pedig voltak akik jobb programozó készségekkel rendelkeztek és szenvedélyből csinálták ezt, de jött a bukó matek, demotiválódtak, aztán már a progos tárgyakat is elhanyagolták, mert túl nagy a stressz és a teljesítési kényszer.

2020. okt. 8. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!