Oktáv vélemények?
Figyelt kérdés
(Szombathelyen) érdekelne a PLC programozó, szoftverfejlesztő, illetve informatikai rendszerüzemeltető tanfolyamok. Van aki már elvégezte bármelyiket? Érnek egyáltalán valamit?2020. máj. 29. 12:44
1/4 anonim 

válasza:

Én az oktávnál vizsgáztam, csak másból.
Igazából a papírra megy az egész az oktávnál, az órákon nagyon jól felkészítenek majd arra, ami a vizsgán lesz.
A központi vizsga előtt meg van egy modulzáró, amit meg kell mindenkinek legalább kettesre írni, hogy központizni mehessen. Igazából itt nálunk kivetítették a megoldásokat :D
(A modulzárón)
Szóval ha nem feltétlen a tudás, hanem csak a papír kell, akkor tökéletes választás, ha beiratkozol, ahhoz nagyon butának kell lenni, hogy ne tedd le a vizsgát.
2/4 A kérdező kommentje:
Hát akkor ez felejtős, köszönöm
2020. jún. 3. 17:27
3/4 anonim 

válasza:

Én másból vizsgáztam az OKTÁV-nál és Budapesten, de az tetszett.
Viszont az iskolarendszeren kívüli (pl. amiket az OKTÁV nyújt) szoftverfejlesztő OKJ képzést felejtsd el.
4/4 anonim válasza:
Ha valaki komoly szakmát szeretne tanulni,és semmilyen előképzettsége, vagy jártassága nincs benne, akkor az oktávhoz semmiképpen ne menjen. Ott nem oktatás van, hanem leginkább továbbképzés. Jelentkeztem egy elektronikai szakra, 8 általános volt a belépési küszöb, majd a helyszínen derült ki, hogy az elektronikát és a középiskolás fizikát már tudni kellene, ott csak a könnyű áramhoz kapcsolódó részeket fogják átadni. Az osztályban rajtam kívül mindenkinek volt már előképzettsége erősáramon ráadásul. Finoman szólva is át lettem ejtve a palánkon. Csak azoknak jó akik át szeretnék képezni magukat, de nem szeretnének iskolarendszerű (heti min. 2 alkalmas, 3-4 éves) képzésen részt venni, de aki úgy megy oda, hogy meg szeretné tanulni, az nagyon pofára fog esni. Ráadásul ezt mind nagyon komoly pénzekért, ami addig nem is lenne probléma, ha azt kapnád érte amit várnál. De beülsz egy fizetős szakmunkás osztályba, ahol főiskolai tanmenet van, ugyanolyan elvárásokkal, hét közben meg kereshetsz magadnak egy villamosmérnököt és matektanárt aki segít felkészíteni, mindezt munka és család mellett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!