Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pszichológiára szeretnék...

Pszichológiára szeretnék menni, de hogyan legyen 400 fölötti pontszámom? Bővebbeb lent!👇

Figyelt kérdés

Szia(sztok)!

Kb egy féléve "megvilágosodtam" és eldöntöttem, hogy engem a pszichológia érdekel a legjobban és ezt szeretném tanulni az egyetemen. 11.osztályos lány vagyok, társadalomismeret és idegennyelv faktokon vagyok.

(Sajnos) a pszichológián nem fogadják el a társadalomismeret fakultációt ezért kénytelen vagyok másból érettségizni. Ezért esett a biológiára a döntésem. Na de kéne egy emelt szintű érettségi is... Egy közép-gyenge gimnáziumba járok, sajnos nem kifejezetten jók a tanáraim. Középszintű biosz érettségit szerintem le tudom tenni, emelten már biztos hogy nem...

Maradt a magyar nyelv és irodalom, történelem, idegennyelv vagy matek. Nagyon el vagyok keseredve, mert hiába szeretem a törit, nincsen fakultáció indítva belőle(kevés jelentkező miatt), emelt szintű érettségit meg nem tudom csak úgy az kisujjamból kirázni. A mostani töri tanárom is nagyon gyatra... A nyelvtant és az irodalmat is szeretem, de ennél is pont az a helyzet mint a törinél. Csak annyi az egész, hogy belőle van fakultáció de a tanárt nagyon szidják mert nem tanít...

Mit tegyek szerintetek? Emelt szintű érettségire fel lehet készülni autodidakta módon?

Talán a legnagyobb bajom az, hogy nem tudom melyik tantárgyból tudnám a legjobb emelt szintű érettségit letenni...

Esetleg van ismerősötök aki pszichóra ment és tudod hogy miből emeltezett, vagy hogy hogy lett meg neki ez a magas pontszám?

Egyébként jó tanuló vagyok, célom hogy legalább a hozott pontjaimat kimaxoljam és meglegyen a may pontszám.😅

2020. szept. 30. 22:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
ELTE SEKen esetleg? Ott csak 400 volt az allamira pszichológián a ponthatár. Én ott tanulok most, mi vagyunk az első évfolyam, akiknek elindították a képzést és nagyon szeretem. 90% közép magyar, 75% emelt angol, nemet nyelvvizsga és diákolimpia 10 pont volt, amit vittem a felvételire.
2020. okt. 25. 15:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!