Pszichológiára szeretnék menni, de hogyan legyen 400 fölötti pontszámom? Bővebbeb lent!👇
Szia(sztok)!
Kb egy féléve "megvilágosodtam" és eldöntöttem, hogy engem a pszichológia érdekel a legjobban és ezt szeretném tanulni az egyetemen. 11.osztályos lány vagyok, társadalomismeret és idegennyelv faktokon vagyok.
(Sajnos) a pszichológián nem fogadják el a társadalomismeret fakultációt ezért kénytelen vagyok másból érettségizni. Ezért esett a biológiára a döntésem. Na de kéne egy emelt szintű érettségi is... Egy közép-gyenge gimnáziumba járok, sajnos nem kifejezetten jók a tanáraim. Középszintű biosz érettségit szerintem le tudom tenni, emelten már biztos hogy nem...
Maradt a magyar nyelv és irodalom, történelem, idegennyelv vagy matek. Nagyon el vagyok keseredve, mert hiába szeretem a törit, nincsen fakultáció indítva belőle(kevés jelentkező miatt), emelt szintű érettségit meg nem tudom csak úgy az kisujjamból kirázni. A mostani töri tanárom is nagyon gyatra... A nyelvtant és az irodalmat is szeretem, de ennél is pont az a helyzet mint a törinél. Csak annyi az egész, hogy belőle van fakultáció de a tanárt nagyon szidják mert nem tanít...
Mit tegyek szerintetek? Emelt szintű érettségire fel lehet készülni autodidakta módon?
Talán a legnagyobb bajom az, hogy nem tudom melyik tantárgyból tudnám a legjobb emelt szintű érettségit letenni...
Esetleg van ismerősötök aki pszichóra ment és tudod hogy miből emeltezett, vagy hogy hogy lett meg neki ez a magas pontszám?
Egyébként jó tanuló vagyok, célom hogy legalább a hozott pontjaimat kimaxoljam és meglegyen a may pontszám.😅
Köszönöm a válaszokat!:)
#5-ös: Arra is gondoltam, azért mentem faktra de a második idegennyelvből, mert a német nyelvre nagyon nem áll rá az agyam. Nekem azt mondták, inkább csináljak középfokú nyelvvizsgát és emeltezzek egy másik tárgyból.😅 Sokak szerint nagyon nehéz. Majd körbekérdezek ismerősöknél ebben a témában. :)
Szerintem a legegyszerűbb az Angol emelt (+ jó lenne mellé a nyelvvizsga is valami másból).
Én Angolból és bioszból emelteztem,kb. 80%körüliek lettek + mindenből 5ös voltam,így lett 447 pontom.
Nem akarlak lebeszélni a pszichológiáról, de jó ha tudnod, hogy igencsak felkapott szakot választottál magas /+400 pont/ elvárásokkal.
Olvasva a jelenleg tanult fakultációidról /társadalomism., idegen nyelv/ én inkább a szociálpedagógia szak felé kacsingatnék a helyedben.
Szegeden a JUGYU-n /Juhász Gyula Pedagógusképző Kar/ azon a szakon az általad tanult társadalomismeretből tett emelt v. közép szintű érettségit is elfogadják, ráadásul nem hinném, hogy oda +400 pont fog kelleni a felvételhez.
Szegeden kívül nagyon sok helyen tanulhatnád még azt a szakot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!