Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ezt egy ötödikes gyereknek...

Ezt egy ötödikes gyereknek ténleg meg kell tudnia oldani?

Figyelt kérdés

Egy derékszögű háromszög egyik befogójának hossza kétszerese a másik befogó hosszának. A két befogó összege cm-ben 12. Mekkora a háromszög köré írható kör kerülete, területe?

Meg tudom oldani, nem azért raktam fel a kérdést, de egy ötödikes gyereknek szerintem nehéz.

2020. szept. 28. 08:41
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
48%
Ez szerintem is túl nehéz. Az én 6-os, matek tagozatos kislányom nem tudná szerintem megoldani.
2020. szept. 28. 08:54
 2/27 anonim ***** válasza:
85%

Ha már tanulták, ha csináltak ilyen típusú feladatokat, csak most más számokkal van ez a példa, akkor igen.

Ha nem gyakoroltak ilyeneket, akkor nyilván nem.

2020. szept. 28. 09:06
 3/27 anonim ***** válasza:
18%
Ezt simán meg lehet oldani, a Pitagorasz tétel alapján nem lehet probléma.
2020. szept. 28. 09:25
 4/27 anonim ***** válasza:
88%

Hm, ez érdekes, ehhez 4 dolgot kell tudni.

- Pitagorasz tétel

- Háromszög nevezetes pontjai/vonalai

- Kör kerületének kiszámítása

- Kör területének kiszámítása

Na már most, ha emlékeim nem csalnak, ebből csak a Pitagorasz tétel 5.-es tananyag... kérdezd meg a gyereket, vagy lapozz bele a matek könyvébe, hogy vették-e már ezeket.

2020. szept. 28. 09:41
 5/27 anonim ***** válasza:
76%

Teljes mértékben egyetértek a 2-es válaszolóval.

Az én unokahúgom hatosztályos elit gimnáziumba jár, 7.osztályos, de nem tanult ilyet eddig. Elég okos, de megoldani ezt az ismeretei nélkül, nem tudná.

2020. szept. 28. 09:42
 6/27 anonim ***** válasza:
95%
Pitagorasz-tétel 8. osztályos anyag a sulinet szerint. Nekem hetedikes a lányom, még nem tanulták. [link]
2020. szept. 28. 10:17
 7/27 anonim ***** válasza:
86%
Bocsánat, de ehhez CSAK a Pitagorasz tétel kell, uyganis az átfogó megegyezik a körül írt kör átméröjével, a kör területe/kerülete még nálunk az 5. elején már szerepelt
2020. szept. 28. 10:23
 8/27 anonim ***** válasza:
84%
Most hatodikos a lányom, tutira nem tanultak ilyeneket tavaly. Téglalapok kerülete területe, meg kocka térfogata volt tananyag, a kör még egyáltalán nem.
2020. szept. 28. 11:16
 9/27 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ez nehéz ötödikeseknek. Addig oké hogy határozza meg a befogók hosszát. A köré írt kör ötödikben belekeverni túlzás,
2020. szept. 28. 11:18
 10/27 anonim ***** válasza:
37%
Az azért érdekelne, hogy az 1. válasz miért lett lepontozva. 🤷🏻‍♀️
2020. szept. 28. 11:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!