Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A szóbeli vagy az írásbeli...

A szóbeli vagy az írásbeli vizsgát szeretitek jobban? Miért? És melyiken teljesítetek jobban általában?

Figyelt kérdés
Köszi.
2010. aug. 6. 12:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Bár lekopogom, mindegyiken egységesen jól szoktam teljesíteni, én a szóbeli vizsgákat jobban szeretem. Azonnali visszajelzésre van lehetőség, a tanár sokkal jobban tudja érvényesíteni segítő szándékát (természetesen akadályozó szándékát is, de mivel én általában jobban teljesítek, ha probléma van, előbb segítenek, mint akadályoznak), emellett nem szeretek ülni az irományaim felett, mert hajlamos vagyok túljavítgatni a dolgot, esetleg jó válaszokat átjavítani, és ilyen utólagos korrekciókra szóban kevesebb a lehetőség. Nekem ez előnyösebb, bár ahogy tapasztalom, kevesen vagyunk ezzel így.
2010. aug. 6. 12:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem a szóbeli azért nehezebb,mert elég izgulós vagyok,de ha tényleg lelkiismeretesen készültem,akkor ott sincs gond,el tudom mondani amit kell!...Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya sztem!:)
2010. aug. 6. 12:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Én német nyelven végzem az egyetemet, ezért az írásbeli vizsgákat szeretem jobban, mert a szóbelin néha nagyon nehezemre esik németül megszólalni, főleg ha nagyon izgulok, nem jutnak eszembe a szavak... de rendesek a tanárok :)
2010. aug. 6. 12:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Az írásbelit jobban szeretem. Több időm van végiggondolni a dolgokat, visszatérhetek egy-egy feladatra..:)

Bár a szóbelivel sincsenek nagy gondjaim. Kicsit izgulok, de azért nem vészes:)

2010. aug. 6. 14:04
 5/6 anonim ***** válasza:

is-is

Írásbelinél van időm gondolkozni valamin, ami nem jut eszembe, és később visszatérni rá. Szóbelinél ilyen nincs. A szóbelinél pedig nálunk is van olyan, hogy a tanár segít vagy árt... szerencsére vannak nagyon jófej tanáraink is, de ők nem feleltetnek sokszor xD

Előrehozott érettségit tettem idén angolból... Százalékra a szóbeli sikerült jobban (a tanár szerint maxpontos lett a feleletem, pedig én úgy éreztem, menne jobban is, sebaj :)) az írásbelin 7 pontot vesztettem. Mindenesetre az írásbelit jobban szeretem, volt már rá példa, hogy szóbeli felelet közben majdnem összeestem, annyira izgultam.

2010. aug. 6. 14:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Szia, a harmadiktól szeretném megkérdezni, hogy hová jársz, hogy rendesnek látod a tanárokat?
2010. aug. 6. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!