Most megyek 12-be! Ez jó felkészülés lesz töriből?
Tudni kell róma, hogy eléggé tudok stresszelni ha közeledik valamilyen megmérettetés, kb. a tanulás az egyetlen megoldásom a stresszre.
11. végén nem fejeztük be a töri tananyagot, így én még a tanév alatt-végén átvettem a 11-es anyagot, és júniusban a 12-est. Azóta nem tanultam, most viszont megint rámjött a vzsgadrukk-érzés.
Először arra gondoltam, hogy újra veszem előlröl a tananyagot, aztán jobban megnézve az érettségi követelményeken belül a konkrét Témaköröket, rájöttem, hogy az eddig tanultak töredéke kell.
Nővéremnek van egy olyan könyve, hogy Történelem Érettségi Témakörök Kidolgozva, a hivatalos követelmény alapján van összeállítva. Elég lesz, ha ezeket elolvasom, ha nagyon kusza a dolog, akkor jegyzetelek? Elég sokmindent elfelejtettem már, halványan tisztában vagyok pl, hogy mi történt Julius Caesar egyeduralma előtt és után, de konkrétan az érettségire elég lesz, ha a hozzá kapcsolódó pár oldalas esszét tanulom?
Az bőven elég lesz,most még!:)
Ha minden TZ-re tanulsz meg dogára,akkor tényleg úgy is megmarad sok minden,de a legfontosabb majd az érettségi előtti gyakorlás/készülés lesz az írásbelikre,mert ott a feladattípusokat meg kell érteni+esszék. Én pl úgy csináltam,hogy mivel biztosra akartam menni a saját tételeken kívül mások (facebook csoportból) más témájú tételeit is tanultam,mert úgyis felismered,hogy mi az amiből valószínű esszé lesz,meg fontos (meg persze ez a megoldás jó a rövidfeladatokra is). Meg az előző írásbelikből nagyon sokat lehet tanulni,főleg mivel visszatérő témák vannak,ezeket érdemes felírni (a témát) és utána olvasni/megtanulni.
Köszi a választ!
Én is úgy gondoltam, hogy megalapozom a kötelező tudást, ami kell a témakörök alapján, és mikor ezzel megvagyok, elkezdem oldani a korábbi tételeket, tanulom az esszéírást.
Középszintű töri érettségire előre megtanulni a végzős évi anyagot egy hónap alatt:O
Ne érts félre, lehet valakinek ennyire könnyen megy a töri, de azért 1 hónap kissé durvának hangzik számomra, már ha a teljes Száray -féle könyvet átvetted
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!