Műszaki menedzser BSc után érdemes elvégezni a könnyűipari mérnök MSc-t vagy az ipari terméktervező mérnök MSc-t?
Nalunk BSc-n a formasz lanykak kozul volt olyan aki parhuzamosan tanul 1 ev csuszassal gepesz BSc-t, gondolhatod, hogy mennyi eselyed lenne formasz MSc-vel, neg a mumen is tobbet er annal!
Konnyu ipari mernok ismetelten egy olyan szak ami itthon nem kelendo.
Ha a cadmonkey vonal erdekel, akkor neztem, hogy Miskolcon can gepesz MSc-n ilyen szakirany, na most egy gepesz MSc diplomaval nagy valoszinuseggel nem lesznek gondjad a nagyon tavoli jovoben sem, csak nezz klrul nagy portalokon mennyi allas van fent, legtobb az mind rajzolo droidmunka ami neked bejon. Teny, hogy nehezebb meg diakhitelt vagy fizetoson kell 1-2 felevet megcsinalni de a gepesz mesterrel olyan papirt kapsz amivel rohogve vissza tudod fizetni azt a par feleves tartozast.
En ugy hallottam egy dunaujvarosi egyetemen a gepesz msc nem annyira nehez.
En most nyertem felvetelt Pecsre, itt csinaltam a bsc-t, az msc-t meg most inditjak szeptembertol, mi leszunk a legelso evfolyam, itt nagyon epuletgepeszes a tanterv, ugyhogy annyira nem ajanlanam.
Termeszetesen nehez a gepesz msc de mester mar nem akkora szivas, mint a bachelor degree, raadasul rovidebb is. Nem egy ember vegezte el ezeket a kepzeseket az evek soran... annyi, hogy mivel mumenedzser vagy a bsc-rol kell 1-2 tantargyat bepotolnod.
Pedig erdemes megfontolnod a dolgot. Nem tudom hany eves vagy de ha meg 30 alatti, nincsen senkid akkor meg itt a lehetoseg. Es ha csuszol mi van? Semmi. Mint fentebb is irtam, gondolj a jovore, rajzolo droid cadmonkeynak ez a diploma az egyik legutosebb es fenyevekkel elobb vesznek fel, mint egy konnyuipari mernok mesterrel vagy formasz mesterrel.
Ha valami nehez kersz segitseget, van facebook, csoporttarsak felsobb evesek, nincsen abban a suliban semmi rocket science. Most mar lecsusztal a potfelvetelirol ami baromi nagy hiba volt de majd jelentkezel keresztfelevben. . 🙂 gondold at es nezd meg a jelenlegi covidos helyzetet meg a jovot, covid alatt voltak gepeszmernok munkakorok betoltheto pozicioba, a masik kettorol, nos nem mondok semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!