Nehéz egyetemen barátkozni?
Múlt héten voltam elsősegély tanfolyamon,elég sokan voltunk,mint kb egy osztály. Ez 2szeri alkalom volt. Mind a 2szer páran szünetben kimentek cigizni,és többen bent voltunk a teremben,és senki nem szólt senkihez,de nem is akart. Én zárkozott személy vagyok,ez javulgat azért,persze ez nem is arra ment,hogy ismerkedjünk,csak mégis annyi ember tök csendben ült,telózott,amíg nem jött vissza az oktató,fura volt.
Elgondolkoztam,hogy egy egyetemen is általában ismeretlen emberek vannak egy teremben,és mi van,ha ott is ilyen nehezen megy,vagy a többség úgy dönt nem akar ő senkivel beszélni. Ez tudom nem egy középsulis osztályszint,ahol össze vannak zárva az emberek,és mondhatni muszáj beszélniük. Pont ezért gondolom ezt más rendszernek,a légkör feloldódik egy idő után?
#6-os vagyok
Itt nálunk nincs ilyen rend, csak az egyik szobatársam volt azonos szakos a másik nem, de nálunk úgy volt a szoba hogy egy előtérből ahol a fűrdő és a wc volt nyilt kettő 3 ágyas szoba, a másik szobában még egy ember volt szaktársam a maradék kettő meg megint nem.
Mondjuk így legalább még több embert meg lehet. Aki nem koleszos,annak talán a legnehezebb a dolga😬
Köszönöm a válaszokat egyébként!😊
Én is egy introvertált, nehezebben barátkozós típus vagyok, ráadásul gólyatáborban sem voltam és kolis sem. Ennek ellenére egész könnyen sikerült pár barátot szereznem. Egyiküket még az első héten. 300-an kezdtük, így előadásokon eleinte még rengetegen voltunk, ott nem olyan egyszerű, viszont a gyakorlatok kisebb csoportban vannak, ott sokkal könnyebb megismerni bárkit is. Senkit nem ismertem amúgy, szóval elhatároztam, hogy igyekszem egy kicsit nyitottabb lenni. Ne gondolj sokra, csak mondjuk nem egyedül ültem órán, hanem megkérdeztem valakit, aki szimpinek tűnt, hogy szabad-e a mellette lévő hely. Aztán beszélgettünk kicsit, amíg elkezdődött az óra. Az egyik lánnyal így barátkoztam össze. Aztán csoportmunkák során is jobban meg tudsz ismerni embereket meg ha már valakivel jóban lettél, akkor rajta keresztül az ő ismerőseivel is könnyebb.
Szóval szerintem nem nehéz, van rá lehetőség és tényleg nem olyan, mint egy tanfolyamon. A közös órák, hasonló érdeklődés és a hasonló új élmények meg később a közös tanulás, szenvedés vizsgaidőszakban összehozza az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!