Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az mennyire gyakori, hogy év...

Az mennyire gyakori, hogy év végére nem fejezitek be a tanagyagot, hanem átcsúszik a következő évbe? Vagy jött az érettségi, és nem jutottatok el a tankönyv végéig?

Figyelt kérdés

Nekem ilyen volt 16 évvel ezelőtt magyarból és történelemből, pont két érettségi tárgyból, például töriből az utolsó, ahol tartottunk, az a második világháború volt, és kész, évvége, érettségi, a maradékot vedd át egyedül! Irodalomból is kimaradt a huszadik század.

De korábbi években is, más tárgyakból, földrajzból, művészettörténetből nem jutottunk el az anyag végéig, szeptemberben még az előző évi könyvvel folytattuk.

A kérdésem diákokhoz és tanárokhoz is szól, tanárokhoz egy kicsit a miértjét is kérdezem.

Köszönöm a válaszokat.

2020. júl. 22. 09:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Irodalommal szinte sohasem késtünk.

Nyelvtan az eléggé parkolópályára lett állítva, főleg 12.-ben, sokszor irodalom volt helyette. Írtunk belőle pár tz-t, de szinte kb ennyi.

Történelemből a tanár 12.-ben már teljesen elengedte a gyeplőt. Ha figyelsz, figyelsz, ha nem, akkor kockulj. Ennyi. Sokszor OverSimplified videókat, meg zanzatv-t néztünk. Számomra nem volt nehéz felkészülni törire egyedül, mert engem érdekel a történelem + már akkor néztem dokumentumfilmeket. Szóbeli előtt két nappal néztem '56-ról egy részletes dok.filmet, nyilván képben voltam '56-al, de a videó rengeteg katonai műveletet is bemutatott. Szóbelin kihúztam '56-ot... Bumm, egy jeles. xD

Matekból az utolsó két évben szerintem jó tanáraink voltak, 11. végén szinte reménytelen volt a helyzet, 12. végére egy kivétellel mindenkinek ment az érettségi.

Az angol, meg a német oktatás katasztrófa volt. Én 9. után nyelvvizsgáztam, majd 10.-ben tettem előrehozott érettségit, hogy ne kelljen bejárni, de láttam, hogy a többiek mennyit szenvednek. Félre ne értsetek, nekem sem jó a szókincsem, de amikor az A2-es szint nem megy egyeseknek 12.-ben, az kicsit erős. A német tragédia volt. A végén már én javítottam a tanárt, igaz, azóta el is felejtettem egy csomót németből. xd

20F

2020. júl. 24. 09:21
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi földrajzból csak úgy tudtuk befejezni az anyagot, hogy Magyarországot úgy adta le a tanár, hogy órán villámgyorsan lehadarta meg felírta a táblára, közben olyan gyorsan törölte le, hogy nem volt időm leírni semmit az előtte levőből. Úgyhogy azokon az órákon nem is csináltam semmit, mert feladtam. Nem értem miért nem tudja feltölteni a jegyzeteit valahova akkor és úgy lehet meg tudtam volna tanulni...
2020. júl. 24. 09:54
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Hatalmas különbség lehet tanár és tanár között. Például a tavalyi töritanárunkkal 10. Végére eljutottunk a 10.es könyv 5. Leckéjéig (kb 55 van). Idén az új tanárunk úgy lezavarta az egész töri témát, hogy május végére befejeztük a 11.es (!!) Könyvet. Ez elég szélsőséges volt.

Egyébként matekot tartjuk nagyjából, magyar kis csúszás, angol-német nem is könyv szerint megy, a többi pedig tölteléktantárgy. Azokon nem is használunk könyvet asszem'.

2020. júl. 25. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!