Az érettségi és a diploma ugyan az?
Figyelt kérdés
Mármint ezt úgy értem hogy egy érettségi vizsgán ott vannak a tételek meg minden, de nem tudom hogy a diplománál ugyan az lenne hogy tételeket kell tanulni és ugyan úgy mint az érettségin válaszolni rá csak nehezebben vagy a diploma az csak simán diploma, ezt ugy értem hogy ha kijárom az egyetemet akkor egyből adnak diplomát vagy ugyan úgy mint érettségin, sokmindent tanulni kell? Vagy valaki elmagyarázná hogy van ez?2020. júl. 20. 21:41
1/5 anonim válasza:
Nem egészen. A diploma nem csak tételekből áll, vannak előfeltételei (tárgyak, kötelezően és szabadon választottak, szigorlat/ok), és meg kell védened egyidejűleg az ideális esetben saját kezed által írt szakdolgozatodat.
2/5 anonim válasza:
Persze, szinte ugyanaz. Nem veletlenul hivjak ugyanugy... vagy varjal csak, lehet hogy nem?
Hany eves vagy, 10?
3/5 anonim válasza:
Egyetemen minden félévben olyan nehézségű vizsgák vannak, mint az érettségi volt. Kábé annyi tantárgyból is. Ha a végére érsz, akkor kell írni egy diplomamunkát, vagyis egy könyvszerű valamit a saját kutatásaid alapján, te választod ki a témát meg a tanárt akit felkérsz témavezetőnek, és őneki kell mindig mutogatni, mit írtál eddig, hol tartasz a munkában, ha meg elkészülsz, ő bírálja el, de nem egyedül, több tanár előtt kell úgymond megvédeni a diplomádat. Belekérdezgetnek, kötözködnek cseppet, hogy ezt vagy azt mért úgy írtad, mért nem amúgy. Ha elfogadták a diplomamunkát, akkor kell egy államvizsgát tenni, ami az egész egyetem összes addigi anyagából egy nagy vizsga. Ez ha sikerül, akkor kapsz diplomát.
4/5 anonim válasza:
"ami az egész egyetem összes addigi anyagából egy nagy vizsga."
Pont nem.
Általában van 2-5 államvizsga tantárgy, tehát kb igen, érettségi szerű az egész.
Van X tantárgy, ami végig jelen van és a végén azokból van egy nagy vizsga.
Ellenben holmi szabadon választható bohóckodás csak egy fél évig van jelen.
5/5 anonim válasza:
A diploma maga az irat, miszerint adott szakból, szakterületből vmilyen fokozatod van. Te az államvizsgára gondolsz, de ez minden egyes szakon más. Ahhoz, hogy eljuss államvizsgázni, a megadott penzum alapján kell teljesíts x tárgyat. Ezek a tárgyak, mivel egymásra épülnek, ezért értelemszerűen annyi év alatt lehet minimum teljesíteni, amennyit az egyetem ír. Ezen tárgyak vizsgái hasonlítanak inkább az érettségihez, de itt is van különbség. Nekem pl volt olyan tárgyam, ami 3 részből állt, beugróból, gyakorlati részből és utána lehetett 3 tételt húzni. De olyan is volt, amiből 1 írásbeli vizsgát rendeztek. Nekünk az államvizsga egy írásbeliből és egy gyakorlati vizsgából állt, utóbbi volt maga a szóbeli is. Írásbelin a szakmai tárgyak voltak túlsúlyban, és olyan 25 %ban kérdeztek vissza néhány alapdolgot. Szóbelin nem volt tétel, a gyakorlati vizsgán kapott szitu döntötte el, mi mindenből fognak feleltetni, de ez gyakorlatilag bármi lehetett, ha csak közvetve, de kapcsolódott a gyakorlaton látottakhoz. Úgyhogy nem, más mint az érettségi, bár ahogy írtam, ez mindenhol más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!