Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen irányba...

Szerintetek milyen irányba kéne továbbtanulnom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gondjaim akadtak a továbbtanulással kapcsolatban, ugyanis ebben az évben (11.) sokat változtam. Egészen szeptemberig mindenki azt súlykolta belém, hogy humán beállítottságú egyén vagyok. Mivel jószándékból, őszintén mondták, én is így éreztem ( 10.-ig nem voltam jó matekból és fizikából). Szeptemberben vagy már a nyár alatt, nem tudom, de egyre jobb lettem a reál tárgyakból, megszerettem és megértettem őket. Viszont, tizedikben fakultációt kellett választani, és én a magyar-történelem kombináció mellett döntöttem. Őszintén szólva nagyon szeretem a fakultációimat és jól is mennek, azonban 10. végén kiderült hogy autista (asperger szindrómás) vagyok. Nem lepett meg különösebben, olvastam róla és felfigyeltem a jelekre. Emiatt nem szeretnék emberekkel foglalkozni, nem értek hozzájuk. A barátnőim azt mondták hogy sokat változtam, és én inkább reál beállítottságú vagyok/lettem. Belegondolva jobban érezném magam mérnöki vagy közgazdasági szakon. A fakultációim miatt azonban nem tudom mitévő legyek. Van egy C1-es komplex angol nyelvvizsgám. A bizonyítványom pedig matek és fizika kivételével ötös (ez a kettő négyes). A kitünőket korrepetálom /korrepetáltam karantén alatt matekból, fizikából, töriből. Mindenképpen tovább szeretnék menni, de nem tudom hova, merre egyáltalán humánra, vagy reálra? Köszönöm, hogy elolvastad! Remélem tudsz segíteni! 17/L

Ui: Májusban fogok érettségizni.

2020. júl. 20. 14:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Úgy azért szerintem egész jól fel tudnál készülni, van még időd rá. Azonkívül az előző évek érettségijei is elérhetőek, ami nagyon jó gyakorlási alapnak.
2020. júl. 20. 15:13
 12/12 A kérdező kommentje:
Lehetséges ,hogy megpróbálom a korrepetációt. Köszönöm az ötletet.
2020. júl. 20. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!