Szerintetek milyen irányba kéne továbbtanulnom?
Sziasztok!
Gondjaim akadtak a továbbtanulással kapcsolatban, ugyanis ebben az évben (11.) sokat változtam. Egészen szeptemberig mindenki azt súlykolta belém, hogy humán beállítottságú egyén vagyok. Mivel jószándékból, őszintén mondták, én is így éreztem ( 10.-ig nem voltam jó matekból és fizikából). Szeptemberben vagy már a nyár alatt, nem tudom, de egyre jobb lettem a reál tárgyakból, megszerettem és megértettem őket. Viszont, tizedikben fakultációt kellett választani, és én a magyar-történelem kombináció mellett döntöttem. Őszintén szólva nagyon szeretem a fakultációimat és jól is mennek, azonban 10. végén kiderült hogy autista (asperger szindrómás) vagyok. Nem lepett meg különösebben, olvastam róla és felfigyeltem a jelekre. Emiatt nem szeretnék emberekkel foglalkozni, nem értek hozzájuk. A barátnőim azt mondták hogy sokat változtam, és én inkább reál beállítottságú vagyok/lettem. Belegondolva jobban érezném magam mérnöki vagy közgazdasági szakon. A fakultációim miatt azonban nem tudom mitévő legyek. Van egy C1-es komplex angol nyelvvizsgám. A bizonyítványom pedig matek és fizika kivételével ötös (ez a kettő négyes). A kitünőket korrepetálom /korrepetáltam karantén alatt matekból, fizikából, töriből. Mindenképpen tovább szeretnék menni, de nem tudom hova, merre egyáltalán humánra, vagy reálra? Köszönöm, hogy elolvastad! Remélem tudsz segíteni! 17/L
Ui: Májusban fogok érettségizni.
Először is: neked, magadnak kellene inkább tudni, hogy milyen "beállítottságú" vagy, ne az alapján ítéld ezt meg, hogy ki hogy lát! :) Hiszen mindenki csak egy-egy szeletet lát az életedből.
Egyébként pedig miért gondolod, hogy vagy egyik vagy másik? Lehetsz akár mindkettőből jó. Ami ritka kincs :)
De ezeket leszámítva egyetértek az első válaszolóval. Én a helyedben valami közgazdasági, mérnöki, stb. képzést próbálnék meg, és ha nem a te világod, akkor még mindig válthatsz a későbbiekben.
A humán végzettségekkel sajnos tényleg nehéz elhelyezkedni, ezért ha utóbbi mellett döntesz, én javaslom, tanulj be az angol mellé még egy-két nyelvet, azzal rosszul nem járhatsz.
Ha nem akarsz emberekkel foglalkozni, akkor mindenképp reál irányba érdemes továbbtanulnod. Mérnökként, informatikusként, közgazdászként mind elég jól tudsz majd keresni. Ezen kívül még egyéb természettudományos területeken is érdemes kipróbálnod magad, hátha ott is találsz érdekes dolgokat.
A humán irányt semmiképp nem javaslom, mert nem véletlenül hívják humánnak. Emberekről szól, akikkel te nem szeretnél foglalkozni.
Kérdező,
Faktot nem tudsz már váltani?
7.
Most nem állok le ezen vitatkozni, szerintem érthetően leírtam, hogy ELVIEKBEN például milyen pálya választható még humán diplomával. A gyakorlati megvalósulása ennek már más tészta.
9.
Akkor korrep. esetleg? Vannak egész olcsó magánórák (pl. mert egyetemista tartja őket), facebook csoportok és tanárkereső oldalak is vannak erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!