Egyetemisták! A kampuszon való életet hogy kell elképzelni?
Szegeden pl nincs campus. A városban szétszórva vannak az egyetemi épületek, meg a kolik is.
Bulik egyetemi szinten ritkábban vannak, esetleg kari bulik vannak, vagy koli bulik. Nem olyan, mint a filmekben.
Miskolcon pl. egyetemváros van, tehát egy nagy területen van az összes kar épülete, plusz a kolik, diszkó is van, bolt meg minden. Ez talán még hasonlít is a filmekhez.
De Pesten pl. a legtöbb egyetem épülete szétszórtan van a városban.
Bulikat a HÖK szokott szervezni, havonta van pár.
Főleg karonként vannak bulik, esetleg szakestek is szoktak lenni, de ez a ritkább. Attól függ melyik egyetem. Van olyan egyetem, ahol van campus és van ahol a városban szétszórva vannak a különböző épületek. Ahol van campus, ott könnyebben kialakulnak közösségek.
A nagy különbség a középiskolával szemben, hogy itt ha te nem akarsz szocializálódni, akkor senki sem fog beleerőltetni. Ha akarsz egy közösséghez tartozni, neked kell kezdeményezned, ha nem teszed, békén hagynak és max magányos leszel, de valakinek ez teljesen rendben van, elvégre felnőtt vagy, te döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!