Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik az a felsőoktatású...

Melyik az a felsőoktatású intézmény (főiskola) akinek a diplomáját nem fogadják el Magyarországon?

Figyelt kérdés
olvastam már több álláshirdetésnél is kritériumnak,de nem emlékszem az intézmény nevére.....
2008. nov. 25. 17:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Tudtommal az első kifutó széria a B.Sc-ből még csak januárban lesz (A BME-n biztosan), tehát még nem tudni, hogy az ő diplomájuk mennyit fog érni.

A különbség nem ott van hogy kik a tanárok vagy hogy mit tanítanak (bár a műegyetemi tanár sem garancia a jó oktatásra - hozzáteszem sajnos), hanem a követelmény és elvárás a hallgatóktól.

De azért kiváncsi vagyok, a GDF-es diplomáddal sikerült álmaid állását elcsípned a legjobb helyen, legjobb pénzért?

(Abban mindenesetre igazad van, hogy GDF-en is az a hallgató, aki korrektül végignyomja a sulit linkelés nélkül, és egy korrekt szakmai tudást felhalmoz, esetleg még valami pluszt is, az tud érvényesülni jól utána - erre utaltam az előző kommentem végén. Csak nem ez a jellemző a legtöbbjüknél, a felhalmozott tudás általában alacsonyabb mint a Neumann ill. Kandó főiskolán.)

2008. nov. 27. 15:30
 12/18 anonim ***** válasza:
Eléggé kőkemény elvárások vannak a GDF-en is, hidd el. Ha bárki problémázik, csak azt tudom javasolni, hogy iratkozzon be, és csinálja végig, és majd utána beszéljen. Én végigviszem, én úgy, hogy előtanulmányok nélkül jöttem, és néhány már informatikában dolgozó társamnál (aki ugyanígy nem hagyta félbe) hamarabb végzek. Olyanokat is buktattak meg vizsgákon, aki egyébként abban dolgozik (csak hogy egyet mondjak: programozás tantárgyak). Kérdezd meg bármelyik - nem bulizós - GDF-es diákot.
2008. nov. 27. 15:48
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Nekem volt egy ismerősöm, aki járt egy évet a GDF-re, de aztán otthagyta, mert ő szerinte is röhej volt a követelmény.
2008. nov. 27. 21:06
 14/18 anonim ***** válasza:

Aki bármilyen okból nem csinálta végig, annak semmi joga bírálni a GDF-et, én se teszem ezt más intézményekkel, pedig hallottam dolgokat én is más iskolákról, mégse teszem. Mi, GDF-esek, akik megcsináltuk, mi rendesen végigcsináltuk, nagyon sokan nem jutottak el a végéig, és nem azért, mert röhej a követelmény, mert nem az, most persze a BSC-vel sok tárgyat összevontak, így aztán ha valaki félbehagyta a hagyományos képzést, nem viheti át a tárgyait, mert nem ugyanaz a kredit.

De az, hogy röhej a követelmény, nem igaz, nem egy tantárgy van, amiből bizony tényleg szakmában dolgozók nem mennek át elsőre, és gyakran 3-4 alkalommal kell menni, mire sikerül, mert igenis követelnek.

Tessék, be lehet iratkozni, meg lehet próbálni, a lehetőség megvan, hajrá, én sok sikert kívánok, de csak az bíráljon, aki végigcsinálja, mert annak van hozzá joga alapja és ismerete, aki bármelyik ponton abbahagyja, az nem ismerheti végig, tehát nem is tudja. Beszéljetek olyanokkal, aki most végzős (mint én), vagy akinek már megvan a diplomája, aki már elehelyezkedett ilyen diplomával. Nem kerülnek rossz helyekre, nem keresnek rosszul, akik valóban értenek a szakmához. A lusta disznók más kategória, de nálunk is a jó szakember megállja a helyét. Nekem nem volt időm és erőm felvételizni (nyelvvizsga, ECDL és érettségi egy kupacban volt), ezért nem is próbálkoztam más helyekkel, ahova kellett volna felvételizni, és azt hiszem, hogy én itt a GDF-en a legjobb tanárokat kaptam, olyan tanárokat, akik nem a blablát nyüstölték belénk, hanem akik révén minimális előtanulmányokkal, nőként, azt tudom mondani, hogy igen, értem, és önállóan össze tudok rakni egy komplett gépet, kiválasztani megfelelő programokat, és önállóan dolgozni, megismerni egy szoftvert rövid idő alatt, kiismerni egy programozási nyelvet legalább alap szinten extra órák nélkül. Itt ugyanúgy tanulni kell, mint máshol, és az életben az érvényesül, aki TUD, mindegy, milyen papírja van róla. Én 4 éves korom körül kezeltem először egy olyan szgépet, aminek se grafikus képernyője se egere nem volt, apám munkahelyi irodai gépe volt akkoriban egy ilyen, talán van bennem tehetség, hogy értsek hozzá iskolától függetlenül.

2008. nov. 27. 22:01
 15/18 anonim ***** válasza:
Ja igen, azt ugye tudjátok, hogy ha egy cég leír olyat álláshirdetésben, hogy bármely iskoláról nem fogad el jelentkezőket, azt kőkeményen megbírságolhatják? Vagyis nem tehetik meg, de ha interjún kerül szóba, ott se tehetik, és a cégnek kell bizonyítani, hogy nem diszkriminált.
2008. nov. 27. 22:07
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt a se fule-se farka vitat igazan fel lehetne fuggeszteni. A kerdes csak annyit kert, mondjunk ilyen intezmenyeket, mert teny es valo, vannak ilyenek. S lon, mondtunk. Tortenetesen a GDF-t. En megertem, hogy akkor az ott tanulok/vegzettek probaljak vedeni a sulit, hisz nekem is rosszul esne, hogyha megkerdojeleznek az oktatas szinvonalat ott, ahol en is kapom a tudast. Ne menjunk bele vitakba arrol, hogy jogosan diszkriminaljak-e ezeket az iskolakat (a szo szoros ertelmeben nem, a torveny tiltja ezt, de igenis lehet alapja azoknak a "pletykaknak" melyek szerint nem jok a nevezett intezmenyek).
2008. nov. 27. 22:09
 17/18 anonim ***** válasza:
Én azt hallottam, hogy nem szeretik a Kodolányi Főiskolán végzetteket, a Károly Róbert Főiskola és a GDF pedig egyet jelent a munkanélküliséggel. De volt már olyan hirdetés is a HVG-ben, ahol angol szakos tanárt kerestek, de alá oda volt írva: kivéve PTE-BTK. (Igen, annyit is ér a pécsi angol szak...)
2008. nov. 28. 08:40
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem viszont annak van joga bírálni, aki oda járt, és tudja, mi megy ott. Én elhiszem, hogy esetleg neked nehéznek tűnik, de íratkozz be egy másik suliba, és nézd meg mi van ott... Nem véletlenül kötik ki a cégek, hogy nem akarják őket alkalmazni. És még egyszer írom, hogy azért hagyta ott, mert úgy érezte, hogy röhejes a követelmény, és ő ezért nem fog még fizetni is.
2008. nov. 28. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!