Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Büszkeség orvosi egyetemre járni?

Büszkeség orvosi egyetemre járni?

Figyelt kérdés

2020. júl. 7. 10:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
A szülőknek igen. A gyerekek egója elszáll tőle, aztán amikor kijönnek a 6 év végén és leesik nekik, hogy ez még mindig csak a tápláléklánc alja, akkor általában észhez tér a többség.
2020. júl. 7. 10:39
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Én büszke vagyok magamra, annak ellenére, hogy ez még valóban a tápláléklánc alja.
2020. júl. 7. 10:48
 3/13 anonim ***** válasza:
9%

Önmagában arra, hogy orvosi egyetemre jár, még nem.

Ha majd végez és sikeres lesz (azaz nem 2-3-400 000 forintért dolgozik, hanem felkapott magánpraxist üzemeltet), akkor majd az leszek szülőként, ha egyszer lesz gyerekem és úgy alakul.

A nővérem orvosként dolgozik a szombathelyi Markusovszky Kórházban, 5 év után egy társasházi lakást és egy 4 éves Fabia-t tud felmutatni, előbbit a bátyámtól kapott kölcsön segítségével.

A bátyám 3 évvel idősebb a nővéremnél, autószerelő műhelye van Sopronban. Mehetett volna bármilyen gimnáziumba, de kiskorától autóplakátokkal volt tele a szoba, predesztinálva volt a sorsa...

Tisztán önerőből építkezett, nyaralót vett, ami - ha nincs ott - apartmanként funkcionál, 4 szerelővel és egy adminisztrátorral dolgozik, most az autókereskedelem felé kacsintgat komolyabban.

Mellette szép autója, motorja van, segít engem és a szüleim, a nővérem támogatta.

Kire legyek büszkébb?

2020. júl. 7. 11:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőre. Az ember nem a pénzért és karrierért büszke. Hanem mert jó emberek. Vagy ha tesód milliárdos magánorvos lenne, akkor ő rá lennél büszkébb? Sötét van, keresd a kapcsolót sürgősen!
2020. júl. 7. 11:52
 5/13 anonim ***** válasza:
14%

Ha "nem a pénzért és karrierért" büszke az ember - ami igaz is -, akkor miért váltson ki az egyetem büszkeséget?

Erről szólt a kérdés, nem arról, hogy egyébként jó ember-e.

Az orvosi egyetem is valamiféle "karrier" - avagy, pontosabban inkább annak az esetleges előszobája.

(Nyilván, ha valakit tényleg a másokon segíteni akarás motivál az orvosi pálya felé, az büszkeségre ad okot.)

2020. júl. 7. 12:01
 6/13 A kérdező kommentje:
3-as valaszoló, nem lennék a gyermeked 😅 hiába végeztem el évek alatt egy nehéz egyetemet azért, hogy később másoknak segíthessek, te nem is lennél rám büszke, mert nem heti milliós nagyságrendű keresettel rendelkező magánorvos lennék 😂 pénzben méred az embereket...
2020. júl. 7. 12:08
 7/13 anonim ***** válasza:
98%
Nem, csak abban, hogy abból a pénzből mennyit adnak majd neki. "Mellette szép autója, motorja van, segít engem és a szüleim" ezt mondja. Félelmetes.
2020. júl. 7. 12:10
 8/13 anonim ***** válasza:
24%

"akkor miért váltson ki az egyetem büszkeséget?"

Ne váltson ki. Pont ezt mondom. Nem a papírjai vagy fizetése miatt lesz valaki értékes. Erről beszélek, de nem megy át.

2020. júl. 7. 12:10
 9/13 anonim ***** válasza:
46%
Ez attól is függ, hogy hogyan, miért került az orvosi egyetemre. Ez pedig elég sokrétű kérdés. Találunk közöttük milliomos családból származó kölyköket, akik kapcsolataik révén bejuthatnak a világ bármelyik orvosi egyetemére (naiv aki azt hiszi, hogy a felvételibiztos nem megvehető) és ott megveszik a diplomájukat majd az általuk meg nem keresett kezdőtőkével magánklinikát nyitnak és kizsákmányolnak mindenkit. De persze ebből az emberek csak annyit fognak látni, hogy orvos meg halálra keresi magát. De ott a másik véglet is, aki szegény családból 10x annyi erővel küzdötte be magát, végigszenvedi az egyetemet korrupció és talpnyalás nélkül, hogy aztán kiváló szakemberként értékes tagja legyen a társadalomnak (keresettől függetlenül). Lássunk már a dolgok mögé és lássuk már azt, hogy mik az igazán értékes dolgok, amire büszke lehet az ember.
2020. júl. 7. 13:20
 10/13 anonim ***** válasza:
88%
Egyáltalán nem kijelenthető ez. Ha valaki élvezettel jár oda és szereti akkor lehet büszke, hogy egy ilyen nehéz és felelősségteljes hivatást választott. De ha csak azért, hogy ezzel vágódjon be valakinél akkor inkább egy utolsó senki.
2020. júl. 7. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!