Önmagában arra, hogy orvosi egyetemre jár, még nem.
Ha majd végez és sikeres lesz (azaz nem 2-3-400 000 forintért dolgozik, hanem felkapott magánpraxist üzemeltet), akkor majd az leszek szülőként, ha egyszer lesz gyerekem és úgy alakul.
A nővérem orvosként dolgozik a szombathelyi Markusovszky Kórházban, 5 év után egy társasházi lakást és egy 4 éves Fabia-t tud felmutatni, előbbit a bátyámtól kapott kölcsön segítségével.
A bátyám 3 évvel idősebb a nővéremnél, autószerelő műhelye van Sopronban. Mehetett volna bármilyen gimnáziumba, de kiskorától autóplakátokkal volt tele a szoba, predesztinálva volt a sorsa...
Tisztán önerőből építkezett, nyaralót vett, ami - ha nincs ott - apartmanként funkcionál, 4 szerelővel és egy adminisztrátorral dolgozik, most az autókereskedelem felé kacsintgat komolyabban.
Mellette szép autója, motorja van, segít engem és a szüleim, a nővérem támogatta.
Kire legyek büszkébb?
Ha "nem a pénzért és karrierért" büszke az ember - ami igaz is -, akkor miért váltson ki az egyetem büszkeséget?
Erről szólt a kérdés, nem arról, hogy egyébként jó ember-e.
Az orvosi egyetem is valamiféle "karrier" - avagy, pontosabban inkább annak az esetleges előszobája.
(Nyilván, ha valakit tényleg a másokon segíteni akarás motivál az orvosi pálya felé, az büszkeségre ad okot.)
"akkor miért váltson ki az egyetem büszkeséget?"
Ne váltson ki. Pont ezt mondom. Nem a papírjai vagy fizetése miatt lesz valaki értékes. Erről beszélek, de nem megy át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!