Gyogyszereszetihez tenyleg imadni kell a kemiat?
mellette a fizikát sem árt érteni és szeretni
elég szívatós az is
Én tovább megyek: a gimi utolsó évében egyenesen utáltam.
Itt teljesen másokat fogsz tanulni mint gimiben, szinte teljesen az elejéről. Ennek ellenére ha érdekel akkor tanulható.
A fizikát meg sosem szerettem, de szerintem elenyésző az a fizika, ami nekünk kell. Van biofizika meg fizikai kémia tárgy, de azért nem voltak annyira borzasztóak.
Én nem szerettem sose a kémiát, nem is nagyon tudtam, de az egyetemen szinte előről kezdik az oktatást, tehát meg lehet tanulni. Nyilván minél jobb alapokkal jön valaki, annál könyebb főleg az elején.
A kezdet kezdetén az általános kémia előadások és gyakorlatok segítenek megalapozni az egyetemi tanuláshoz szükséges kémiatudást, és megismertet az alapvető laboratóriumi eszközökkel, műveletekkel. A második félévben következnek a kvalitatív kémiai analízis előadások és a „kvalianal” gyakorlatok. Ekkor vannak a kvantitatív kémiai analízis és szervetlen kémia előadások is.
A másodév elején aztán lehet titrálni, méricskélni a „kvantianal” gyakorlatokon, és elkezdődik a szerves kémia (előadás+gyak). Ez a legkémiásabb év, hiszen ezek mellett van fizikai kémia elmélet is. A második félévben szerves, biokémia és kolloidkémi előadások vannak, illetve ekkor vannak a közös fizikai kémiai és kolloidkémiai gyakorlatok is.
Harmadévben aztán megkezdődnek a szaktantárgyak: a két féléves gyógyszerészi kémia előadások és gyakorlatok (a szintetikus gyógyszerek hatóanyagainak szerkezete, előállíta és vizsgálata), a gyógynövény- és drogismeret (szintén két féléves) a természetes hatóanyagok kémiájáról szól.
Negyedév első félévében gyógyszeranalízis előadások és gyakorlatok vannak, majd a második félévben a betegségek diagnosztikájáhoiz használt klinikai laboratóriumi vizsgálatok is kémiás eg ykicsit.
Persze ezeken kívül is számos más tárgyban ott a kémia, hiszen a gyógyszerek hatásának, szervezetbeni sorsának megértéséhez, a biotechnológiához és a gyógyszertechnológiához is szükség van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!