Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szeretnék egyetemre járni, de...

Szeretnék egyetemre járni, de nem hiszem hogy az egyetemista élet nekem való. Mit lehet ezzel kezdeni?

Figyelt kérdés
Leginkább az új közeg miatt. Meg számomra a középiskola sokkal kényelmesebbnek tűnik. Másnak is van/volt ilyen érzése érettségi után?

2020. júl. 5. 23:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Tudom hogy mi az oka annak, hogy beszarok vagyok. (Meg lennél lépve, hogy mi minden nem okoz gondot pl: nyilvános beszéd, szóbeli vizsga, és mi minden vált ki belőlem iszonyú szorongást, pl: papír alapú csekkek kitöltése, posták, dolgok megkeresése)

Ha lesz pénzem rá (valószínűleg fogok kapni tanulmányi ösztöndíjat következő félévben) el fogok menni kognitív viselkedésterápiára.

2020. júl. 6. 12:43
 12/16 anonymousreview60 ***** válasza:
24%

#11: Ezekre pont nem gondoltam, mert nem olyannak írtad le magadat.

Szuper, hogy terápiára mész 20+ évesen! 😀 Irígyellek!

2020. júl. 6. 14:07
 13/16 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudom mit vétettem ellened, miért kell rajtam gúnyolódnod?

Örülök, hogy te minden problémán túl tudsz jutni egyedül, de van akinek kell hozzá segítség.

2020. júl. 6. 14:34
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja és igen, ezért nem kérek segítséget és ezért nem kérdezek. Ha az emberek rájönnek hogy nem vagy tökéletes, egyből gúnyosan meg lenézőek lesznek.
2020. júl. 6. 14:36
 15/16 anonymousreview60 ***** válasza:
66%

#13: "Nem tudom mit vétettem ellened, miért kell rajtam gúnyolódnod?" Nem gúnyolódok. Egyszerűen kifejeztem, hogy tök klassz, hogy ilyen felsimerésre jutottál 20+ évesen (35 helyett).

"Örülök, hogy te minden problémán túl tudsz jutni egyedül," Nem mindenen tudok.

"de van akinek kell hozzá segítség." Idén lesz ötödik éve a terápiának, de nemsokára vége.

#14: "Ja és igen, ezért nem kérek segítséget és ezért nem kérdezek. Ha az emberek rájönnek hogy nem vagy tökéletes, egyből gúnyosan meg lenézőek lesznek." Ez egy tévképzet. Nagyon kevés ember "tökéletes", sok a látszat. Mi a jobb neked? Ha "hülyének" néznek (aminek nagy része beleképzelés), de közben választ kapsz, és megoldod a problémádat, és haladsz tovább, vagy ha nem kérdezed meg, toporogsz egy helyben, és emiatt őrlődsz? Ha kérdezel, akkor abban a kérdésben tudatlannak mutatkozol, másban válaszadó tudatlan. De ha te mersz kérdezni, majd ő is mer.

2020. júl. 6. 15:04
 16/16 anonim ***** válasza:
Kezdetben én is féltem az egyetemtől, de elég jó közeg fogadott meg a kollégium is jó volt meg a tanárok is, meg az órák is jól voltak beosztva így egy csomót tudtam pihenni.
2020. júl. 6. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!