Melyik az a tantárgy, amivel a világból ki lehetne/lehetett volna kergetni?
Testnevelés. Mert világéletemben béna voltam (sose voltam kövér, mielőtt ezzel jönne valaki), hiába próbáltam valamit, sosem sikerült, volt, amire már a tanár is azt mondta a sokadik kudarc után, hogy hagyjuk, beírja a kettest. Persze az osztálytársaim, főleg általánosban rendszeresen megaláztak, üvöltöztek velem, nyomoréknak, selejtnek stb-nek neveztek. Persze nem kell mondanom, hogy ezt az egy tárgyat leszámítva mindenből jól teljesítettem. Nálam viszont a tesi 12 év megalázásról szólt. A szerencse talán, hogy a tanáraim mindig rendesek voltak.
A másik a magyar, de azt általánosban nem utáltam, egy szigorú, de nagyon jó tanárom volt. Gimiben viszont egy szörnyű hárpiát kaptunk, nagyon rosszindulatú volt, nyíltan szidta és alázta az embereket pl a (szerintem rém szubjektív - ezért nem szeretett) verselemzéseknél, hogy ugyan hogy lehet ilyen hülyeséget belelátni, ő nem ezt tanította stb. Grátisz, hogy semmit nem tanított, mindenki a tankönyvet magolta be érettségire.
Ezeken kívül mindig meggyűlt a bajom a reál tárgyakkal, főleg a matekkal, de ezekben mindig láttam, hogy viszik előrébb a világot (a verselemzésről ezt nem gondolom, legalábbis nem ilyen formában) és logikusak, nem lehet őket szubjektíven értékelni. Sajnálom, hogy nincs kiemelkedő tehetségem hozzájuk. A matek kifejezetten “megszépült” számomra érettségi után, néha magamtól gyakorlok feladatokat :)
Én igazából egyik tárgyat sem utáltam.
A földrajz soha nem érdekelt és sok baromságot kellett megtanulni, de csak 2 évig volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!