Tényleg ennyire ördögtől való dolog kihagyni egy évet vagy kettőt egyetem előtt-közben, vagy másik szakot kezdeni?
Figyelt kérdés
Hetek óta hallgatom itthon, hogy csak elpazarolom az éveimet, aztán 40 évesen sem lesz diplomám (nem, mintha anyáméknak lenne), és elment az eszem, hogy külföldön akarok önkénteskedni, mert szerintük úgyis életképtelen lennék, és csak találgatózom... Máshol is ez megy otthon, akik gap yearen vagy passzívon voltak, esetleg egyetemet váltottak?2020. jún. 24. 17:14
1/6 anonim válasza:
Szerintem is felesleges idopazarlas
2/6 anonim válasza:
Nyilván azért mész, mert nem tudod mit akarsz.
Jobb várni kicsit, mint elpocsékolni az állami féléveket olyanra, amit nem akarsz majd csinálni.
3/6 anonim válasza:
Magyarországon ez nem szokás, lehet azért mondják.
Lehet viszont ők ismernek téged és tudják, hogy csak az időt a húzod.
4/6 anonim válasza:
Azért nagyon nem mindegy, hogy ezt az egészet magadnak finanszírozod-e, akármelyik esetről is van szó.
5/6 anonim válasza:
Ha nem a szüleidnek kell finanszírozni az utazgatást meg egyebeket akkor nem gond. Ha tőlük várod, akkor eléggé ciki.
6/6 anonim válasza:
Maga a kihagyás szerintem nem gond, de sokkal jobb egyetem előtt, mint közben. Én is dolgoztam egy évet előtte, szerintem emberileg sokat profitáltam belőle. De én is kb. mindenkitől megkaptam akkor, hogy ne hagyjam ki, utána már soha nem fogok visszaülni az iskolapadba, stb. Egy év után gond nélkül elkezdtem az egyetemet és egész jól teljesítek.
Az viszont nem mindegy - ahogy fentebb is írták - hogy a szülőknek ez milyen összegbe fájna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!