Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik kollégiumot ajánlanátok...

Melyik kollégiumot ajánlanátok Pécsett?

Figyelt kérdés

Szerencsés helyzetben vagyok, hisz ha akarok, bármilyen körülmény mellett tudok aludni, tanulni, így engem elsősorban a kollégiumok közösségi élete érdekelne. Eddig bármely kérdésben láttam, ezt a témát csak felszínesen érintették a válaszolók, nem kielégítve ezzel a kíváncsiságom.

Tisztában vagyok vele, hogy az egyetemre nem szórakozni jár az ember, de nem szégyellem bevallani, hogy a legfontosabb éveimben igenis jól akarom érezni magam... Olyan részletekre lennék kíváncsi, amelyekkel biztosra mehetek, hogy egy laza, bulis, nyitott helyre tudom beadni a jelentkezésem.

(Mielőtt viszont félreértetek, nem orrba-szájba szeretnék orgiákat csapni a folyosón...)

Előre is köszönök minden választ! :)

2020. jún. 24. 13:25
 1/5 anonim ***** válasza:
melyik karra mész?
2020. jún. 24. 14:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én Pécsen tanulok, kolis is voltam és igazából én nem nagyon hallottam kolis bulis sztorikat. Én Szántós voltam és nekem ilyenben konkrétan egyáltalán nem volt részem. Szeretem és szerintem jó koli (tiszta, rendezett, kulturált, jó az épület állapota is stb.), de inkább azt mondanám rá, hogy amolyan nyugodt és csendes. Picit olyan mintha egy egyszerű társasházban lakna az ember. Amióta ott lakom volt egy-két filmes est vagy sörpong, de összességében inkább ritkák voltak a közösségi programok (max. önállóan szervezve, barátokkal). Ha nagyon ki kellene jelölnöm egy lazább kolit, akkor én talán a Boszorkányt mondanám vagy esetleg még a Jakabhegyit... de szerintem a koli élménye leginkább attól függ, hogy kivel/kikkel laksz együtt és velük miket lehet összehozni. Nekem az a tapasztalatom, hogy az egyetemisták többsége inkább szórakozóhelyekre, kocsmákba stb. jár egyénileg, barátokkal. Például vannak a kari bulik is vagy a PEN, de a klasszikus egyetemista hely a Sörház, a Kiskorsó, a Csinos, a PécsiEst is...
2020. jún. 24. 15:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A szántó a legjobb kolesz de ha bulizni akarsz akkor a bosziba jelentkezz.
2020. júl. 3. 16:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én megjártam három kolit Pécsett.

A Szántó volt a legjobb döntésem. 4-én vagyunk egy blokkban, teljes nyugi van, néha van egy-egy sörpong plusz havi minimum 6x szól a tűzjelző, mert valaki nem tud főzni vagy egyszerűen cseszik betartani a szabályzatot, hogy merre szellőztetünk.

Az UNIV is elég király, de ott van a Fashion, szóval a péntek esti nyugis szunyókálást el lehet felejteni, én az ötödiken úgy hallottam a DJ-t, mintha a konyhánkban tolta volna. De ott van közös mozizás, ami elég király meg hetente tartanak helyben edzéseket, ami szintén vonzó lehet annak, aki szeret mozogni:D

A boszi volt a harmadik. Hát hallod, van ott minden xD a külföldiek szeretnek bulizni (mellesleg többségében tudnak is, pláne az arabok szoktak jófejek lenni), de egy idő után sok tud lenni. Ott is folyton szól a tűzjelző, plusz szintenként 2 konyha van, ami úgy is néz ki🤢 Van pár bizarr mende-monda akörül a koli körül, de szerintem a felét valami élénk fantáziájú wannabe Petőfi költötte.

Egyik helyen sem utáltam lakni, de ha engem kérdezel a tuti sorrend a Szántóval kezdődik:D

Egy kolitól tarózkodom, az pedig a Later, de szerintem ezt a véleményt a legtöbb pécsis osztja😂

2020. júl. 13. 07:22
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2020. aug. 3. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!