Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért lehet az hogy ezúttal...

Miért lehet az hogy ezúttal kevesebb pontom lett? (Egyetem)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehet valaki találkozott már ezzel a jelenséggel. Röviden: Két évvel ezelőtt felvettek felsőoktatási szakképzésre, idén végeztem, így beadtam alapszakra a jelentkezésemet. Két éve 376 pontom volt most 365, valaki esetleg tudja, hogy miért?

Válaszokat előre is köszönöm!

2020. jún. 23. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Inkább többnek kéne lennie, mivel plussz pontot ad a felsőoktatási szakképzés, ha ugyanolyan szakra jelentkeztél. Tőlük kérdezd meg.
2020. jún. 23. 19:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg más tárgyakból számolták a pontokat.

Pl foksz esetén mindegy miből van az érettségi, a két legjobbat számolják bele a pontokba.

Viszont alapképzésnél mondjuk meg van adva, hogy matek + infó. Így az érettségi pontokat abból számolják.

2020. jún. 23. 20:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Más tárgyakból számolták a pontokat.

Ahol a sorrendek vannak a felvin, ott ha rákattintasz pl az első helyen lévő szakra akkor ott kiadja pontosan hogy, hogy jött össze ez a pont.

Én most szakot váltok, 2 éve jelentkeztem egy szakra. Akkor 344 pontom volt. Most nem az emelt érettségivel számolta, hanem a 2 középszintűt és így 350 lett, de végül még megcsináltam egy felsőfokú nyelvvizsgát. Így több lesz mint 350.

2020. jún. 23. 21:47
 4/5 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

Amúgy a legtöbb FOSZK-nál (vagy lehet mindegyiknél) az érettségi eredményből néznek 2 tantárgyat, ami a legjobban sikerült.

Lehet, hogy az alapszakhoz teljesen más tantárgyakat fogadnak el.

Pl. lehet, hogy neked a töri és a matek érettségi sikerült a legjobban, így azt számolták. Viszont az alapszakhoz matek és angol érettségit számolják, attól függetlenül, hogy az angolod rosszabb lett mint a töri érettségid, de pl a törit nem fogadják el azon a szakon.

Úgyhogy szerintem ilyesmi gond lehet a dologban.

De mondom, ha legörgeted ott a sorrendeknél akkor ott részletesen leírja, hogy hogyan számolták ki.

2020. jún. 23. 21:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat. Még jön hozzá a foszk végzése miatt pont szóval nekem is több lesz csak én teljesen azt hittem, hogy majd ugyannyi pontom lesz 🙃 Az a baj egyébként hogy nyelvből van emeltem meg nyelvvizsgám és ugye azok ütik egymást 😅
2020. jún. 24. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!