Állatorvosi egyetem elvégzése után lehetséges csak kisállatokkal foglalkozni, mint állatorvos?
A helyzet az, hogy szívesen gyógyítanám a kisebb állatokat, pl. kutya, macska, madár, nyúl, tengerimalac, hörcsög, stb. amik nem olyan hatalmasak mint pl. egy szarvasmarha, mert a szarvasmarhától félnék.
Ennek csak az az oka, hogy igen megtermett jószág. Félnék hogy pl. megrúg, rám lép vagy ilyesmi.
Ugyanez a helyzet az egzotikus állatokkal, pl. a kígyót nem merem megfogni sem.
Szóval diplomázást követően lehetséges, hogy csak és kizárólag a "klasszikus" házi kedvenceket orvosoljam?
(kérlek, csak úgy válaszolj, ha tényleg van rálátásod a szakmára, köszönöm!)
Természetesen azt gyógyítasz, akit szeretnél, főleg, ha saját rendelőt nyitsz.
Ha alkalmazott leszel, akkor pedig megbeszélés kérdése.
El kell végezni az Állatorvostudományi Egyetem állatorvos szakát. Ezt követően kell 2 év szakmai tapasztalat (=dolgozni egyetem után mint állatorvos), majd ez után tudsz menni szakosodni, ami egy 2-3 éves képzés (levelező, mellette ugyanúgy lehet dolgozni), ami végén lehetsz pl. kisállatgyógyász, nagyállatgyógyász stb. A #2 kérdéséhez csak annyit, hogy van, aki az egyetemen egész nap pl. kutya/macska endoszkópiával foglalkozik, és hidd el, nem kopik fel az álla. Ha valamiben jó vagy /mesterévé válsz, az is adhat (ha nem többet), mint aki mindenhez ért kicsit.
Amúgy állatorvosira járok, és ha csak nem muszáj, akkor soha nem szeretnék majd baromfival foglalkozni (nem azért, mert bármi bajom van vele, csak nem érdekel).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!