Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek miből a legnehezeb...

Szerintetek miből a legnehezebb, illetve legkönnyebb (nyelveket leszámítva) emelt érettségit tenni, és miért?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy emberfüggő. De a ti véleményetekre vagyok kíváncsi.

Ha nektek van, hány százalék lett, és mennyit készültetek?

2020. jún. 9. 20:01
 1/4 MLGuy ***** válasza:
100%
Szerintem az olyan tárgyakból, amelyekből alig tanítanak valamit, de feneketlen tó a tananyaguk és kiszámíthatatlan, hogy mit fognak kérdezni. Ének-zene, művészettörténet, filozófia... könnyűnek hangzik, de mivel a tananyag nem annyira jól behatárolt, mint egy természettudomány esetében, és az oktatás is gyengébb, nagyot lehet hasalni rajtuk. A magyar is hasonló, mert itt is bele lehet szaladni olyan szerzőkbe, művekbe vagy kérdésekbe, amelyekre nem igazán tudod a választ.
2020. jún. 9. 20:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legnehezebb matekból, fizikából és kémiából.

Emeltet tettem biológia (91%), magyar (97%), történelem (94%) és angol nyelv (98%) tárgyakból. A legkönnyebb (ha az angol nem számít) a magyar volt, a második a töri.

Az összes érettségim (tavaly csináltam) közül csak a matekra és a bioszra készültem. Amiben az a vicces, hogy matekból csak középszintűre mentem és majdnem megbuktam, épphogy kettes lett, az összes többi meg simán ment.

2020. jún. 9. 20:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a magyar, mert az elég szubjektív, sok múlik a javító tanáron. Illetve ahogy az első írta, a készségtárgyak sem egyszerűek emelt szinten.
2020. jún. 9. 20:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Én infós szakgimibe jártam, így a főbb közismereti(matek, magyar, töri) tárgyakon kívül az infó, a szakmai infó és a fizika nekem könnyebb. Nagy óraszámban tanultam 3-4 éven keresztül.

Míg a biosz, kémia,etika, ének és az ilyen tantárgyak amiket alig tanultam(max.1 évben heti 1 óra) az évek folyamán azok sokkal nehezebbek nekem. Ezekből a tantárgyakból nem tudtam elsajátítani maximálisan a tananyagot,mint pl a matekot.

Emelt matekom 81% lett, míg a szakmaim 87% lett.

2020. jún. 10. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!