Szivattak meg még valakit ennyire emelt informatika érettségin?
Most kaptuk meg az eredményeket, és nekem a kedves javítótanár 0 pontot adott a 45-ből a programozás résznél, holott 100%-osan megoldottam.
Hogy lehet valaki ennyire szemét, ha ott van a szeme előtt az egész programot tartalmazó mappa, és még a nevét is megadtam az erről szóló részen a feladatlapon?
Szerintetek, ha reklamálok megoldódhat az ügy egy újrajavítással esetleg?
A javítókulcs ilyesmit nem állít. Ha nem a megfelelő néven van mentve a program, azért egy pont levonás jár, nem pedig nulla pont az egészre. Vagy elnézett valamit a javítótanár véletlenül, vagy nem jó a program, mindenképp érdemes fellebbezni, és semmiképp nem érdemes rossz szándékot feltételezni, mert direkt biztos nem nulláz le senki egy jól megoldott feladatot.
Ezt ugyan a vizsgázóknak nem kell tudniuk, de a javító tanároknak, főleg informatikából, SOKKAL kevesebb időt adtak idén a javításra, és emelt érettségiket javítani nem két perc. Az is lehet, hogy a kevesebb jelentkező tanár miatt több dolgozatot is kapott a szokásosnál. Ebből könnyen fakadhat fáradtság, kapkodás, hibázás. Lehet, hogy ez a tanár már a második éjszaka nem aludt, amikor ehhez a feladathoz jutott, hogy végezzen időre az egész pakkal, és elnézte. Ez persze hiba, de ezt a mocskolódást akkor sem érdemli. Azért van a fellebbezési lehetőség, hogy lehessen korrigálni. Aztán olyan is előfordulhat, hogy valaki csak a lefordított programot adja be forráskód nélkül, és akkor tényleg nulla pont jár. Az is lehet, hogy nem a teljes projektet adja be valaki, és a tanárnak négy nyelven és hatféle környezetben kell javítania, és nem sikerült behúznia a környezetbe, és ettől nézte tévesen hibásnak. Sok oka lehet.
Ha valaki kíváncsi a folytatásra:
Kiderült, hogy a tanár, aki javította az érettségimet valamilyen okból kifolyólag nem kapta meg azt az egy feladatomat, de az összes többit igen, ugyanazon a mappán belül. Érdekes, nem? :) Viszont mikor másnap elküldték a megoldásaimat tartalmazó mappámat, én minden további nélkül meg tudtam nyitni és nézni az összes feladatomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!