Emelt informatika érettségin meg kellett adni, hogy milyen nyelven szeretnék programozni?
Oktatási hivatalnál jelentkeztem... visual studiot jelöltem be a lapon. C# nyelven tanultam. Viszont sehol se adtam meg milyen nyelven szeretnék programozni az érettségin. Csak annyit jelöltem be, hogy visual studio. Tegyük fel, hogy nincs letöltve a c# csomagjai a sulis gépre... akkor nagy a gáz.
Sőt, azt se adtam meg, hogy Kompozer vagy Sharepoint legyen.
Fel lesz az telepítve... Csigalom, nyugavér!
"MS Visual Studio Community 2019 (desktop development – Visual Basic, Visual C#, Visual C++)"
Köszi!
Másik dolgok amit nem teljesen értek. Meg kell adni a beadott fájlok nevét.
Programozás résznél a project mappán belül sok minden van (fele azt se tudom mit csinál). Tizen akárhány fájlnevet le kell írni majd a lapra? El se fog férni.
"vizsgakönyvtárban és alkönyvtáraiban található, Ön által előállított és beadott fájlok számát, illetve azok nevét"
Tehát akkor az egész project mappa úgy ahogy van mehet a vizsgakönyvtáramba majd, mert csak úgy fog működni (és csak a .cs illetve a generált txt nevét kell megadni, ha van).
A .cs fájlnak a neve az osztálynévvel egyelő, alapértelmezetten "Program.cs".
Amikor a feladat azt mondja, hogy xy néven hozza létre a programot, akkor végülis a kódban a "namespace xy" lesz, és a "Program.cs" maradhat úgy eredeti néven.
Nem nagyon készültem a progra, bár gondolom feltűnt, ha ilyeneket kérdezek :D
Igen, teljesen így van. Ha egy tippet megfogadsz, akkor ne felejtsd el bemásolni a megadott txt fájlt a bin mappán belül a Debug mappában. Enélkül nem fog tudsz dolgozni, és ezen az útvonalon éred el az új generált txt fájlt.
Ha van bármely kérdésed még progi feladattal kapcsolatosan, nyugodtan írj privátot és válaszolok szívesen. :)
Amikor gyakoroltam a Debug mappán belül volt még egy "netcoreapp3.1". Ebbe kellett a txt fájlt illeszteni. A project létrehozásánál Console App (.NET Core)-t választottam. Gondolom ez az oka. Ha az Empty Project (.NET Framework)-öt választom, akkor az itemeknél hozzá kell adni egy classt.
De gondolom mindegy melyik módszerrel csinálom.
Egyébként köszi a segítséget. Már nem kezdek bele a nagy tanulásokba, egy éjszaka alatt nem sokra jutnék. Adatot beolvasni, eltárolni, fájlba írni tudok. Felhasználótól adatot bekérni és kommunikálni szintén megy (esetleg minimum és maximum keresés is). A javítókulcs szerint már erre is jár pár darab pontocska :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!