Elhelyezkedés BME vegyészmérnökivel vagy PPKE molekuláris bionika mérnökivel?
Az érdekelne, hogy mennyire nehéz elhelyezkedni például MSc után és milyen kezdő, esetleg későbbi fizetésre lehet számítani. Esetleg tapasztalatok?
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Bár a válaszom talán már nem aktuális, én úgy érzem, hogy a fő válaszoló valamennyire eltúlozta a dolgokat. Ide járok és nem tapasztalom ezt a sok mindent, amit leírtak. Van 2 db évfolyamfelelős ember, aki intézi a hallgatók dolgait, nálunk nem volt variálás jegyekkel, kaptunk infókat azért időben, és még sosem maradt el az, hogy zh eredményt ne kaptunk volna. Hogy nem csinál semmit az évfolyamfelelős? Akkor váltsátok le és rakjatok be olyat a helyére, aki csinál! Meg lehet tenni!
Egyébként nem tagadom, előfordult, hogy csúszott a tanár 2-3 napot a javítással ahhoz képest, amit élőben megígért, de istenem, ő is ember...
Írták problémaként azt is, hogy csak 2 vizsga van, egyik ráadásul UV héten. Ez sem igaz, ha egy vizsgán szereztél már jegyet, el tudsz menni javítani előbb is. Plusz van a kövi félév elején EV hét, ekkor is meg lehet szerezni a tárgyból a "teljesítette" pipát. Szóval ha úgy vesszük, van 3 vizsgalehetőség itt is.
Emellett pedig vegyük figyelembe azt is, hogy a tavaly tavaszi félév covid félév volt. Van sok idősebb, de tapasztalt és rengeteg tudással rendelkező tanár. Nem lehetett csalások nélkül zh-kat íratni azonnal, kimaradt pár zh, persze, hogy átvariálják az egyszer már meghatározott követelményeket és megpróbálják a mostani lehetőségekhez igazítani.
És csak hogy említsek egy plusz érvet amellett, hogy megéri ide jönni: jó a közösség! Nyilván ehhez te is kellesz, hogy jól érezd magad, mert ha el sem jössz egy programra, nehezen fogsz bekerülni a társaságba, de ha eljössz, garantált, hogy találsz magadnak megfelelő embereket.
#12, a "fő válaszoló" vagyok. Nem túloztam el a dolgokat. Szó szerint leírtam a saját és az évfolyamom tapasztalatait. Mint írtam, én már végeztem ott. Lehet, hogy Neked szerencséd van és most kicsit összeszedettebbek az oktatók, vagy éppen még nem tartasz azoknál a tárgyaknál, amikkel problémáink voltak, elvégre nem írtad, hogy épp hanyadéves vagy..
A közösséget pedig ne említsd. A közösség azoknak jó, akik amúgy is az a tipikus "mindenlében kanál" emberek, egyébként a közösség egy nagy nulla. És ezt az évfolyamomon NAGYON SOKAN így vélik, nem csak én.
Őszintén szólva azért szerintem baromi sokat elárul a képzésről az, hogy az évfolyamból sokan nem mennek MSc-re / csak fél-1 éves kihagyással hogy pihenjenek, vagy máshova mennek MSc-re csak ne kelljen a Pázmányon maradniuk.
Valóban nagyon sokan csalódtak az egész ITK-ban, mert szerintük egyáltalán nem azt adta, amit ígért. Ez vonatkozik magára a képzésre és az egyetemi életre vonatkozó reklámokra is.
Jelenleg az 5. félévemet taposom itt, szóval nem most kerültem be és nézek rózsaszín ködbe borult szemmel az egyetemre.
Sajnálom, ha neked nincs jó véleményed az egyetemről, a közösségről. Ha már végeztél itt, akkor lehetséges, hogy azóta változott annyit a rendszer vagy valami, ami miatt jobb lett ez az év, évfolyam nekünk. Azért, mert szerinted a közösség nulla... Másnak tetszhet. Nem kell minden lében kanál embernek lenni, de igenis el kell menni pl a közösen szervezett programokra, másképp hogyan fogsz tudni egy közösséghez tartozni? Emellett akárki akármit is mond, nagyjából az évfolyam fele eljön animátornak, és ott is marad, élvezi a dolgot. Ez az 50-60 ember évente mind-mind "minden lében kanál" ember lenne? Azért nekem ez meredek kijelentés. Még ha csendesebb típusú ember vagy, megértem, ha azt mondod, nem olyan jó a közössség. De ha megpróbálsz nyitni mások felé, ugyanúgy be fognak fogadni téged is. (Tapasztalat, a csoportomban volt 3-4 ilyen ember és ők csak a tizen-huszonfős csopitalikra szoktak eljönni. De attól még a kis baráti körükkel és velünk együtt nagyon jól érzik magukat.)
Neharagudj a feltételezésért. de mi van, ha te azokkal az emberekkel kerültél egy "közösségbe", akik nem szeretik az egyetemet, akik nem akarnak ide Msc-re jönni? Hallok én is persze olyan véleményt párat élőben, hogy rossz az egyetem ezért-azért, de azok az emberek általában azok, akiknek nem megy a tanulás vagy akik önmaguk miatt nem igazán képesek a közössége beintegrálódni, ezért csodálkozom, hogy te ennyi emberre általánosítva mondasz ennyi rosszat.
Egyébként annak, hogy valaki nem ide jön Msc-re, szerintem javarészt nem az az oka, hogy nem szeretik az ITK-t. Elég szerteágazó az amit az ember megtanul itt pl bionikán és sokan rájönnek a Bsc képzés során, hogy nekik melyik terület fekszik igazán. Sokaknak nem az ITK adja a megfelelő befejezést, mert őket mondjuk jobban érdekli egy gyógyszerészetisebb, orvosisabb téma, de ezzel szerintem nincsen semmi baj.
Azon meg kérlek ne menjen a hiszti, hogy tanulni kell, meg hogy annyira kifárasztotta őket az egyetem, hogy pihenni kell Msc előtt. Ez először is egy egyetem, másodszor pedig mérnöki képzés. Ha bármilyen tudást akarsz a fejedbe verni, nézd meg a BME és hasonló szakok képzéseit, mind hasonlóak, ha nem keményebbek lesznek.
Figyelj, én csak leírtam a nem csak a saját, de sok évfolyamtársam véleményét. Nem végeztem túl régen, ismerem is néhány csoporttársad..
Mint írtam, nem csak nekem nem tetszett az egyetem, hanem SOK évfolyamtársamnak. Nagyon sokan csalódásnak élik meg az egész képzést, meg hogy mennyire promózták a nagy közösséget és kb 0. Ez nem csak az én véleményem, mint írtam rengeteg évfolyamtársam így gondolja.
Az 50-60 fő animátor pedig elég erős túlzás...
Az évfolyamom nagyrészét ismerem, és nem egy 4-5-ös diplomás van rossz véleménnyel az ITK-ról és menekül innen, szóval ennyit arról, hogy azok az emberek nem mennek oda MSc-re akiknek nem megy a tanulás.
Sehol sem írtam, hogy a sok tanulás miatt pihennek az évfolyamtársaim, azt írtam, hogy azért hagynak ki x időt, mert idegileg kimerültek (pl a stressztől és azoktól az eseményektől, amik nálunk rendszeresek voltak, de ahogy látszik nálad nem voltak ilyenek..).
Értem én, hogy te totál elégedett vagy az ITK-val, de ettől még nem kell meghazudtolni mást, hogy jajj csak eltúlozza.
Gondolom, ha Te csúsznál félévet a TO félretájékoztatása miatt, nem védenéd őket ennyire, de nem veled történt, ezért csak túlzásnak tartod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!