Tegyek bioszból emelt szintű érettségit?
Bionikán szeretnék továbbtanulni. Azt tudom, hogy matekból erősen ajánlott emelt szintűt tenni, arra készülök is, viszont még szeretnék 1 emeltet tenni, hogy meglegyen a 100 többletpontom. Bioszból tudok a legtöbbet a választható tantárgyak közül, de úgy vettem észre, erre a tudásra lesz a legkevesebb szükségem az egyetemi évek alatt (főleg az elején).
Szerintetek amíg még lehet, válasszak más tantárgyat? (Ami valszeg fizika lenne a jelenlegi tudásom alapján)
öhm, oké? és indoklás?
értem én, hogy a fő kérdésre abszolút korrekt ez a válasz, de a magyarázatot is olvasva (amiben kifejtem a kérdést), egyáltalán nem hasznos egy odavetett "tegyél"
Azt se árultad el, hogy hány év múlva akarsz egyetemre menni...
Egyébként ha a bekerülés a cél, akkor szerintem abból tegyél, amiből a legnagyobb eséllyel tudsz a lehető legtöbb pontot szerezni. Ha meg a bentmaradás is cél, akkor azt is tanuld mellette, ami meg a bentmaradáshoz fog hozzásegíteni. Tehát bioszból tegyél emeltet, de mellette toljad a fizikát is ezerrel.
Szia! Tényleg a bioszra lesz legkevesebb szükséged.
1 év alatt szerintem nehéz lenne fizikából vagy kémiából emelt szintre felhozni a tudást (vagyis nem tudom, honnan indulsz), DE ha képes vagy úgy elsajátítani, hogy sok pontot szerezz vele, akkor ajánlanám a fizikát.
A matek nagyon jó választás!:)
Köszi a választ!
És akkor az egyetemi induláskor elég lesz kémiából és fizikából egy erős középszintű tudás, hogy átmenjek az év eleji felmérőkön, és ne legyen túl húzós a tempó?
Igazából attől tartok egy kicsit, hogy nem fogok átmenni az év eleji szintfelmérőkön, és pluszba tantárgyakat kell felvennem mateból/kémiából/fizikából + nehéz lesz felvenni a ritmust a többi matekes-fizikás tárgyból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!