Mennyi az esélye hogy átvesznek? (Átjelentkezés)
Átszeretnék menni másik egyetemre, ugyanarra a szakra.
Nem írnak sehol semmit, hogy milyen átlagot kell teljesíteni, mekkora átfedésnek kell lenni a mintatantervben. Tanulmányi osztály is csak annyit válaszolt amennyi ki volt írva, tehát nem tudtam meg semmi hasznosat, adjam be a kérelmet és vagy átvesznek vagy nem.
Azt tudom hogy van jogom átjelentkezni, csak azt nem hogy ilyenkor az egyetemen van hely, akkor meg “kell” próbálniuk átvenni?
(Láttam hogy más karokon írnak átlagot is, hogy mennyi felett lehet próbálkozni, nálam sajnos semmi ilyen nincs)
Próbálok mindenből jól teljesíteni, csak közben rossz, hogy azt se tudom van-e esély arra hogy átvesznek, vagy csak röhögve kidobják a kérelmemet.
Általában a vizsgaidőszak alatt szokott lenni az átjelentkezési időszak. Mármint, mikor az exem jelentkezett át így volt. Nézik az átlagodat és nem árt összehasonlítani a tanrendet a két egyetemnél.
Nekem elég fura, hogy a fogadóintézmény oldalán sincs semmilyen tájékoztató. Keresd ki az oldalról az adott ügyosztállyal foglalkozó khm szakembert és írd le részletesen hányad éves vagy, mit szeretnél, lehetséges-e átjelentkezni a szeptemberi félévre stb.
Ott minden megvan, ezeket pontosan tudom.
Annyi nincs meg hogy milyen átlag kellene, amiről egy szó sincs de ugyanazon egyetem másik karján meg ott van az is. Furcsa de megint mindent átnézve, semmit nem találtam róla.
Nekem egyáltalán nem a vizsgaidőszak alatt volt az átjelentkezési időszak. Én júliusban küldtem az email-t az ottani TO-nak, amiben infókat kértem, segítettek, a TVSZ-t is tanulmányoztam. Ezután feladtam postán minden szükséges iratot, ők pedig augusztusban küldtek email-t hogy átvettek, eztán egy levelet is kaptam, stb.
Nekem az a furcsa, hogy a fogadóintézmény TVSZ-e nem rendelkezik erről, a TVSZ-ben kellene lennie erre vonatkozó pontos információnak.
Amúgy engem 3,51-tól vettek át, nem tudom hogy a Te fogadóintézményednél is így van, csak mondom, nálam így volt. Minimum 60 kredittel kellett rendelkeznem, és nem lehetett 4-nél több nem teljesített tárgyam. Mivel ezeknek mind megfeleltem, ezért át is vettek államira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!