Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egy egyetem/főiskola...

Ha egy egyetem/főiskola alapszakára az irányszámhoz képest több embert vettek fel, erős szórás várható? Vagy nem feltétlen?

Figyelt kérdés
2010. júl. 29. 09:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Az egyetem 1. éve általában nagyon nehéz, és néhány ember kihullik. Ráadásul akkor még nincs a diákoknak tapasztalata a vizsgák, zh-k tekintetében, hogy mit és hogyan kellene tanulniuk. Erre a diákok ebben az időszakban jönnek rá, és emiatt is nehéz. Egyszerűen csak túl kell élni az első évet..

Egyébként nem is gondolnád milyen sok oda nem való embert felvesznek...majd ezek fognak kihullani.

Azoknak akik el akarják végezni az egyetemet és a választott szakmában kívánnak dolgozni azok sikeresen fogják teljesíteni (lelkierő + motiváció).

Vannak akik nem is akarnak abban a szakmában dolgozni, és nekik a motivációs hiány gondot okoz...

2010. júl. 29. 09:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2010. júl. 29. 09:40
 3/9 anonim ***** válasza:

egyetemtől, szaktól függ, mennyire van erős szórás. Ahol alapból nem annyira az szokott lenni, ott szerintem most se lesz olyan nagy, elvégre az X éve ott tanító és vizsgáztató tanár nem fogja évenként változtatni a vizsgái nehézségét, aszerint, hogy most épp hány gyerek lett felvéve.

Amúgy az téged ne érdekeljen, mekkora a szórás. Te foglalkozz vele, tanulj, és akkor nincs gond.

2010. júl. 29. 10:12
 4/9 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk az első nap első óráján ezzel a szöveggel nyitott a tanszékvezető:

"Üdvözlök minden elsőst! Önök itt 120-an ülnek. Kérem ezt abban a tudatban tegyék, hogy Önök közül max. 15-en kapnak diplomát. Sok sikert mindenkinek!"

Tévedett különben. 12-en végeztünk.

2010. júl. 29. 10:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Bocsi az offért, de hol lehet megnézni, hogy hova hány embert vettek fel?
2010. júl. 29. 10:21
 6/9 anonim ***** válasza:
A felvi.hu-n vannak statisztikák és ott. De a mostani felvettek száma még nincs fent. Az előző évekből gazdálkodhatsz egyenlőre.
2010. júl. 29. 10:27
 7/9 A kérdező kommentje:
felvin lehet megnézni, a friss statisztikáknál
2010. júl. 29. 10:28
 8/9 A kérdező kommentje:
de, már fent vannak a 2010-es adatok is
2010. júl. 29. 10:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Köszi!
2010. júl. 29. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!